2.ulusal Proloterapi Sempozyumu 8 Mayıs’ta Başlıyor

2.ulusal Proloterapi Sempozyumu 8 Mayıs’ta Başlıyor
Türkiye’nin dört bir tarafında tamamlayıcı tıp, ağrı, ozon, posturoloji ile uğraşan hekimler, uzman doktorlar ve akademisyenlerin buluşacağı Ulusal Proloterapi Sempozyumu’nun ikincisi, 8-10 Mayıs 2015...

Türkiye’nin dört bir tarafında tamamlayıcı tıp, ağrı, ozon, posturoloji ile uğraşan hekimler, uzman doktorlar ve akademisyenlerin buluşacağı Ulusal Proloterapi Sempozyumu’nun ikincisi, 8-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında Pamukkale Doğa Thermal Health & Spa Hotel’de gerçekleşecek. Kas eklem sisteminin kronik hastalıklarını ameliyat olmaktan kurtaran yöntem olan Proloterapi’nin tartışılacağı bu etkinlik; en kapsamlı Ulusal Bilimsel Proloterapi Sempozyumu olmasıyla dikkat çekiyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tamamlayıcı tıbbın önemi gün geçtikçe artıyor. Konvansiyonel tıp ile tamamlayıcı tıbbın birlikte kullanılması sonucu hastanın iyileşme sürecinin kısaldığını gören doktorlar, artık daha fazla alternatif tıbba yöneliyor. Cerrahi müdahale gerektiren hastalıkların tedavisinde bile, vücudun kendi kendini iyileştirme özelliğini devreye sokan tamamlayıcı tıp uygulamalarından Proloterapi yöntemi sayesinde, birçok rahatsızlık tedavi edilebiliyor. Hastalığa neden olan sebebi ortadan kaldırmak amacıyla uygulanan Proloterapi yöntemi, kalıcı iyileşme sağladığı için her gün daha fazla insanın Proloterapi tedavisine olan ilgisini artırıyor.

Bilimsel Proloterapi Derneği (BPoD) Başkanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Hasan Doğan tarafından uygulanan ve öğretilen, yakın zamanda da Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen Proloterapi yöntemi, başta; bel - boyun fıtığı, menüsküs, kas, iskelet sistemi kaynaklı ağrılar, migren, topuk dikeni, femur başı rahatsızlığı, tenisçi dirseği, eklem kireçlenmeleri gibi birçok hastalığın, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan iyileşmesini sağlıyor. Vücudun iyileştirme gücünün devreye sokulmasıyla kalıcı olarak tedavi ediyor.

Proloterapi’yi Türk hekimlerine öğreten Op.Dr. Hasan Doğan; 2. Ulusal Proloterapi Sempozyumu’nun çok daha geniş katılımlı ve kapsamlı olacağını, bilimsel verilerden oluşan sunumların yanı sıra hasta uygulamalarının yapılacağını belirterek sempozyuma, çoğunlukta uzman doktorların ve akademisyenlerin katılacağını açıkladı. İlki 2-4 Mayıs 2014’te Pamukkale’de düzenlenen Ulusal Proloterapi Sempozyumu’nun ikincisi 8-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Pamukkale Doğa Thermal Health & SPA Hotel’de çok daha geniş katılımlı bir organizasyonla gerçekleştirilecek. Türkiye’nin her yerinden yüzü aşkın uzman doktor, rektör ve akademisyen bu sempozyumda bir araya gelecek. Sempozyuma Sağlık Bakanlığı yetkilileri de katılıyor.

2. Ulusal Proloterapi Sempozyumu’na Sağlık Bakanlığı Getat (Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı) Daire Başkanı Dr. Mehmet Zafer Kalaycı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Erbay’ın da katılacağı bilgisini veren Dr. Hasan Doğan, sempozyuma katılan doktorların; kas, iskelet ve omurga kaynaklı hastalıklarda çok başarılı sonuçlar veren Proloterapi tedavisi hakkında kapsamlı bir eğitim göreceklerini belirtti.

Proloterapi yönteminin yakın zamanda mutlaka üniversitelerde verilecek derslerin arasına alınacağına dair inancının tam olduğunu belirten Op.Dr. Hasan Doğan, Proloterapi tedavi yöntemi hakkında şunları söyledi: “Daha birkaç yıl önce ülkemizde, tamamlayıcı, alternatif ve geleneksel tıp kelimeleri telaffuz edilmezken, artık şimdi Sağlık Bakanlığı’na bağlı bu isimde bir daire var. Bu dairenin başındaki insanlar modern dünyada, bilimsel olan tamamlayıcı tıp uygulamalarını yerinde incelemekte ve bizlere zaman zaman yol göstermektedir. Yönetmelik taslağı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.”

2. Ulusal Proloterapi Sempozyumu’nun çok önemli olduğunun altını çizen Op.Dr. Hasan Doğan, Sempozyuma Adnan Menderes Üniversitesi’nden Mustafa Birincioğlu ve Dumlupınar Üniversitesi’nden Prof. Osman Genç’in dışında birçok özel hastane sahibi, başhekimler, rektörler, ortopedist ve aile hekimlerinin katılacağı bilgisini verdi.

Vücudunuz Kendi Kendini İyileştirsin

Bilimsel Proloterapi Eğitimi almış ve kursu tamamlamış, uzman hekimler tarafından uygulanan Proloterapi yöntemi; rahatsızlığa neden olan hasarlı doku üzerine özel bir solüsyonun enjeksiyonla uygulanmasıyla o bölgede iyileştirici hücreleri harekete geçirerek bağışıklık sisteminin hızla devreye girmesini sağlıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.