3. Aydın Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Fuarı 6 Kasım’da Açılıyor

3. Aydın Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Fuarı 6 Kasım’da Açılıyor
Aydın’da tarım sektörünü bir araya getiren 3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 06 Kasım’da kapılarını ziyaretçilerine açacak.

- Aydın’da tarım sektörünü bir araya getiren 3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 06 Kasım’da kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Aydın’da tarım sektörünü bir araya getiren Aydın 3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 060- Kasım 2014 tarihleri arasında ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Fuar alanında gerçekleştirilecek. Aydın’daki kamu kurum ve kuruluşları ile meslek örgütlerinin desteğiyle gerçekleşen fuarın açılışı 06 Kasım Perşembe günü saat 12.00’de gerçekleştirilecek.

Daha önce iki kez düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Aydın tarım sektörüne önemli katkılar sağladığını belirten Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, “Basit görülen bu fuar Aydınımıza büyük katkılar sağlamaktadır. Aydın ilimiz iklim, toprak yapısı, ürün çeşitliliği, yer altı ve yer üstü kaynakları, gelişmiş kentlere ve turizm merkezlerine yakınlığı ile ülkemizin önde gelen illerinden birisidir. İlimizde, 817 bin 629 hektar alanın yüzde 48’i tarım arazilerinden oluşmaktadır. Tarım arazileri içerisinde zeytin ve meyvelikler yüzde 52 gibi önemli bir paya sahiptir. Türkiye ihracatçılar Meclisi 2011 rakamlarına göre Aydın kuru meyve ihracatında Türkiye’nin en başarılı 5. ilidir. Aydın Türkiye kuru incir üretiminin yüzde 64,62, kestane üretiminin yüzde 33,81 i,yağlık zeytin üretiminin yüzde 16’sına sahiptir. Yaş meyve ve sebze, pamuk, mısır, çam fıstığı, çilek, domates, bal gibi pek çok ürün ilimizde üretilmektedir. Aydın olarak tarımda bu kadar önemli bir yere sahip olduğumuzu göz önüne alırsak Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın için büyük öenm taşıdığını düşünüyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.