3 Bin Tl’lik Tespih

3 Bin Tl’lik Tespih
Tokat Ali Paşa Camisi önünde 19 yıldır el yapımı tespih satan Ali Ergin, Osmanlı’dan kalma 600 yıllık tespihi 3 bin TL’den satışa çıkardı.Tarihi Ali Paşa Camisi önünde el yapımı tespihleri satarak geç...

Tokat Ali Paşa Camisi önünde 19 yıldır el yapımı tespih satan Ali Ergin, Osmanlı’dan kalma 600 yıllık tespihi 3 bin TL’den satışa çıkardı.

Tarihi Ali Paşa Camisi önünde el yapımı tespihleri satarak geçimini sağlayan Ali Ergin, Osmanlı döneminden kalma 600 yıllık tespihten, her boncuğunun içinde böcek olan böcekli kehribar olarak bilenen tespihe kadar çeşitli tespihlerinin olduğunu kaydetti. Her keseye uygun tespihin olduğunu ifade eden Ergin, "Erzurum el yapımı, Türk bayraklı Oltu, Sivas yapımı koka tespihlerimiz var. Burada yine 99’luk 20 yıllık tespihimiz var koka tespihi. Bunların fiyatları da 330 TL. 33’lük gümüş işleme tespihlerimiz. Bu tarafta şeylerimiz var mesela Erzurum el yapımı zeytin çekirdeğinden. Çektikçe bunlar güzel kızarıyor, böyle vernikli mobilya gibi oluyor" dedi.

Ergin, her tespihin bir özelliğinin olduğunu belirterek, "19 senedir Ali Paşa Camisi’nde burada esans, tespih, takke satıyorum. Bu elimdeki Osmanlı’dan kalma koka tespihi 600 yıllık tahmini. Bunun fiyatı da 3 bin TL. Tespihin özellikleri Osmanlı yapımı, tarihi eser. Peygamber Efendimizin beşiğini kokadan yaptıklarını söylüyorlar. Büyüklerimizden öyle işittik. Böyle özellikleri de var. Yani her tespihin bir özelliği var. Elimizde mesela akik taşları var, Erzurum Oltu taşı var. Bu ikisinin özelliği de stresi gideriyor, kan dolaşımını normalleştiriyor. Böyle özellikleri var" diye konuştu.

Tokat Ali Paşa Camisi önünde 19 yıldır el yapımı tespih satan Ali Ergin, Osmanlı'dan kalma 600 yıllık tespihi 3 bin TL'den satışa çıkardı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.