3. Havalimanında Terminal İnşaatı Başladı

3. Havalimanında Terminal İnşaatı Başladı
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü havalimanında zemin ıslah çalışmalarının ardından terminal inşaatına başlandığını açıkladı.D...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü havalimanında zemin ıslah çalışmalarının ardından terminal inşaatına başlandığını açıkladı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, DHMİ Florya Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, Türkiye’de havacılık alanında yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. DHMİ Genel Müdürü Yıldırım’ın gündeminde ilk olarak Ordu- Giresun havalimanı hakkında medyada yer alan haberler vardı. “Havalimanında eksiklikler var” iddialarına “Ordu- Giresun havalimanında bir eksikliğimiz yok” diyerek cevap veren Yıldırım konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“ORDU-GİRESUN HAVALİMANINDA EKSİK YOK”

“Şu yapılmadı, bu edilmedi diye çıkan haberler çok doğru bilgiler değil. Ama sizinde çok iyi bildiğiniz gibi Atatürk Havalimanı gibi her türlü donanımı yerinde olan havalimanlarında bile meteorolojik şartlar dolayısıyla pas geçmeler her zaman görülen hadiselerdendir. Kaldı ki Ordu-Giresun deniz üzerinde bir havalimanı olduğu için sise çok maruz kalıyor. Bölge zaten sis olaylarının görüldüğü Karadeniz genel olarak böyle bir bölgedir. Sis çöküp görüş belli bir seviyenin altına düştüğü zaman ne olursa olsun uçakların inmesi söz konusu değil yani pilotun belli bir mesafeden belli bir yükseklikten pisti görmesi gerekir. Aksi takdirde iniş olmaz.’’

“ALMANYA’DAN BİLE ARADILAR”

Serdar Hüseyin Yıldırım, ayrıca basında geniş yer alan “3. Havalimanı inşaatı durduruldu” iddialarına da açıklık getirdi. Bazı medya kuruluşlarının kasıtlı olarak haber yaptığını ifade eden Yıldırım, asılsız haberlerin kendisini üzdüğünü söyledi. Yapılan haberin ardından toplumda bir algının oluşturulduğunu belirten Yıldırım, “Algı bu şekilde olduğu için bende gittiğim her yerde bu soruya muhatap oluyorum. 3’üncü havalimanı durdurulmuş doğru mu? Hatta şunu da söyleyeyim. Almanya’dan bile aradılar beni. Bir Alman televizyon kanalı bizim kurumumuzu arayıp 3’üncü havalimanının durdurulmasıyla ile ilgili müstehzi (alaycı) bir tarzda soru sordu. Durdurulan bir şey yok. Bir bölge için acele kamulaştırma kararı vardı. Doğu batı pistin yapılacağı köye yakın yerde acele kamulaştırma kararı olmuş. Buna da itiraz olmuş. ’Niye acele kamulaştırma yapılıyor? Özel bir durum yok, savaş hali yok niye acele kamulaştırma kararı var?’ diye itiraz edilmiş ve dosya Danıştay’a gitmiş. Danıştay 6. Daire de usulen reddetmiş. Kurul, Danıştay’a bu kararı usulden reddedemezsiniz, esastan görüşüp karar vermeniz gerekir diyerek kararı bozmuş iade etmiş. Kurulun, Danıştay’ın aldığı kararı bozma kararını esas alınarak, Danıştay 3’üncü havalimanının inşaatını durdurdu gibi bir haber yapılıyor. Bu akıllara ziyan bir konudur” şeklinde konuştu.

“YAPILAN HABERİN AMACI BELLİ”

Danıştay’ın sonraki süreçte konuyu esastan görüşüp nihai karara vararak tekrar reddetmesinin 3’üncü havalimanının lehine bir karar olduğunu açıklayan Serdar Yıldırım, Danıştay’ın nihai kararı vermesine rağmen haberin yayılmasının üzücü olduğunu söyledi. Yapılan haberinin amacının belli olduğunu ifade eden Yıldırım şöyle konuştu:

“Kimse kimseden daha akıllı değildir. Herkesin kafası belli bir ölçüde çalışıyor. Ama az ama çok çalışıyor. Ne olduğu çok ortada bunun. Niye yapıldığı, bu haberin neden böyle verildiği ve sonra bu haberin ardından gelen gelişmelerin neden böyle olduğu çok açık ortadadır. Bu ülkemizin bir projesidir netice itibariyle. Bütün milletimize, ülkemize fayda sağlayacak bir proje. Bu projeyi istemeyenler çok var bunu biliyoruz.”

“2018 İLK ÇEYREKTE OPERASYON BAŞLIYOR”

3’üncü havalimanının tamamlanacağı tarih hakkında da açıklamalarda bulunan Yıldırım, inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ve gecikmenin yaşanmayacağını söyledi. Çalışmaların yapıldığı alanı kısa süre önce teftiş ettiklerini ifade eden Yıldırım, “Ben iki hafta evvel oradaydım. Bir teftiş yaptık. Orada da gördüğümüz odur ki harıl harıl çalışılıyor ve takvime de uygun ilerliyor iş. 2018’in ilk çeyreğinde biz orada operasyona başlamayı ilk uçağı indirmeyi uçurmayı hedefliyoruz” dedi.

“ÖZEL TERMİNAL SÖZ KONUSU DEĞİL”

Havalimanı yapım çalışmaları kapsamında büyük uğraş verilen zemin ıslahı sonrası binaların yapımına başlandığını belirten DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, terminal inşaatının temelinin atıldığını açıkladı. Yıldırım ayrıca, havayolu şirketlerine özel olarak terminal yapılacağı iddialarına da açıklık getirdi. Yıldırım, “Şu havayolunun terminali bu havayolunun terminali şeklinde bir düzenleme yapılmayacak. İlk etapta tek terminal var. 90 milyon kapasiteli terminal olacak ve herkes o terminali kullanacak” diye konuştu.

YENİ AÇILAN HAVALİMANLARINA İLGİ YOĞUN

Yıldırım son olarak, yeni açılan Ordu-Giresun ve Hakkari Yüksekova havalimanlarını kullanan yolcu sayısı hakkında rakamsal bilgiler verdi. Hakkari Yüksekova uçuşlarında Mayıs ayında 1459, Haziran ayında ise 9324 kişinin uçtuğunu söyledi. Yıldırım yıl sonuna kadar 140 bin yolcunun Yüksekova’dan geçmesinin öngörüldüğünü söyledi. Yıldırım Ordu-Giresun uçuşlarında ise Mayıs ayında 5741, Haziran ayında ise 21 bin 330 yolcunun uçtuğunu ve yılsonuna kadar 160 bin yolcu beklediklerini kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.