3 Kişinin Öldüğü Köyde Vatandaşlar Korku İçinde

3 Kişinin Öldüğü Köyde Vatandaşlar Korku İçinde
Adana’nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Çukurkışla köyünde 4 hayvanın telef olması 3 kişinin de art arda ölmesinin ardından köylüler korktuklarını söyleyerek, ölüm nedenlerinin belirlenmesini istedi.Tufan...

Adana’nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Çukurkışla köyünde 4 hayvanın telef olması 3 kişinin de art arda ölmesinin ardından köylüler korktuklarını söyleyerek, ölüm nedenlerinin belirlenmesini istedi.

Tufanbeyli’nin Çukurkışyla köyüne bağlı Kireç Mevkii’nde 10 gün önce Tahsin Özmen’in büyükbaş hayvanları rahatsızlanmasının ardından 4 büyükbaş hayvan telef olurken aynı gün Zülfiye Özmen, bugünde karı koca Selahattin Özmen ile Mine Özmen hayatını kaybetti. Züylfiye Özmen kalp krizinden öldüğü tahmin edilerek köyde toprağa verildi. Köyde telef olan büyükbaş hayvanlarla karı kocanın hastalık belirtilerinin aynı olması Özmen ailesine hasatlığın hayvandan geçmiş olma ihtimalini yükseltirken, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi karı kocadan örnekler alarak halk sağlı uzmanlarına gönderdi. Bu arada çiftin cenazeleri de morga kaldırıldı.

KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri de köye giderek karantina uygulamasına geçti. Köydeki bütün ahırlar tek tek ilaçlandı. Telef olan hayvanlarda kireçlenerek gömüldü. Köyde hayvan kesimi ve etinin yenmesi de yasaklandı.

"KÖYLÜLER KORKUYOR"

Çukurkışla köyü sakinleri de yaşanan olaylardan sonra çok korkup köye terk etmeye akrabalarının yanına gitmeye başladı. Hastalanan karı kocayı köyden arabasıyla Adana’ya getiren Hüseyin Türkmen, "Ben hastaları arabamla getirdim. Onlarla saatlerce yol yaptım. Hastaneye yatıp daha sonra öldüler. Şimdi neyden öldükleri bilinmiyor. Hastalıkları bulaşıcı mı değil belli değil. Ancak biz çok korkuyoruz. Ben kendim için değil ancak çocuklarım ve torunlarım için korkuyorum. Biz burada 30 kişi hastalarla temas ettiğimiz için kan verdik temiz çıktı ama bunun kuluçka dönemi olurmuş o zaman belli olmazmış, şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bakanlık buna bir el atsın" dedi. Türkmen köye de yetkililerin gelip ilaçlama yaptığını inekleri bile yeni gömdüklerini söyledi.

ÖZEL DEFİN YAPILACAK

Bu arada karı kocanın ölmesi adli olay olarak ele alındı. Bu nedenle hastane morguna savcı gelerek inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonrasında hastalığın bulaşıcı olması ihtimaline karşılık karı kocanın özel yöntemlerle hazırlanıp defnedilmesine karar verildi. Bu nedenle Balcalı Hastanesi yönetimi halk sağlığına bir yazı göndererek cenazelerin hazırlanması için talepte bulundu. Halk sağlığı uzmanları gelip karı kocayı özel ilaçlarla hazırlayarak bir özel bir tabutun içine koyacak. Tabut mühürlendikten sonra halk sağlığı uzmanlarının gözetiminde toprağa verilecek.

ADANA'NIN TUFANBEYLİ İLÇESİNE BAĞLI ÇUKURKIŞLA KÖYÜNDE 4 HAYVANIN TELEF OLMASI 3 KİŞİNİN DE ART ARDA ÖLMESİNİN ARDINDAN KÖYLÜLER KORKTUKLARINI SÖYLEYEREK, ÖLÜM NEDENLERİNİN BELİRLENMESİNİ İSTEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.