3 Kuşağı Bir Araya Getiren Sergi Açıldı

3 Kuşağı Bir Araya Getiren Sergi Açıldı
Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde 3 nesli bir araya getiren 'Dokusal Yüzeyler' sergisi açıldı. 30 Aralık tarihine kadar vatandaşların beğenisine sunulan sergi, 25 eserden oluşuyor.

- Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde 3 nesli bir araya getiren 'Dokusal Yüzeyler' sergisi açıldı. 30 Aralık tarihine kadar vatandaşların beğenisine sunulan sergi, 25 eserden oluşuyor.

Bursa'daki Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde açılan 'Dokusal Yüzeyler' sergisi 3 nesli bir araya getirdi. 30 Aralık tarihine kadar vatandaşların beğenisine sunulan 25 eserden oluşan sergide el dokumasından son teknolojiye kadar bütün lif tekstil ürünleri bulunuyor. Dokumacılığın zengin bir geçmişe dayandığını ifade eden Prof. Aydın Uğurlu, "Yörük ve Türkmen dokumaları Anadolu'da en ufak aile birimine kadar yaygınlaşmış durumdadır. Burada oluşturduğumuz sergide, her ülke kendi geleneğine dayalı olarak ürettiği tekstil objelerini modern çağa uygun olarak yaptı. Daha önce İstanbul, Almanya ve Polonya'da aynı müzeyi açtık" diye konuştu.

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde böyle bir serginin açılmasını kendisini çok memnun ettiğini belirten Prof. Hanns Herpich ise vatandaşların göstereceği ilgi için şimdiden teşekkür ettiğini söyledi.

Açılışın sonunda Prof. Hanns Herpich, Prof. Aydın Uğurlu ve Öğretim Görevlisi Servet Senem Uğurlu'ya Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışması Ahmet Erdönmez tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

3 KUŞAĞI BİR ARAYA GETİREN SERGİ AÇILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.