"3 saldırganın AKP’li olması...’’

"3 saldırganın AKP’li olması...’’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin AK Parti'den ihraç edilmelerine ilişkin, "3 saldırganın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin AK Parti'den ihraç edilmelerine ilişkin, "3 saldırganın AKP'li olması bir partinin doğrudan suçlanması için yeterli bir delil olmamaktadır. Partiden ihraç edilmeleri güzel bir olay" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TMFD) tarafından düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları Ödül Töreni'ne katıldı. Kılıçdaroğlu, tören öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırı hakkında, "Bizim ülkemizde gazeteciler ölümle tehdit edildiler. Hükümet kanadından, AKP tarafından ses çıkmadı. Bir gazete bir AKP milletvekili öncülüğünde basıldı, AKP kanadından bu saldırılar masum saldırılarmış gibi gösterildi ve arkasından da Ahmet Hakan'a yönelik ağır bir saldırı gerçekleştirildi. Bu tür saldırıların olmamasını savunuyoruz. Bunlar Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara bir leke olacaktır. Emin olun kendimizi Batı'da anlatamıyoruz, anlatmakta zorlanıyoruz. Türkiye nereye gidiyor? Özgür basının olmadığı bir ülkede insanlar nasıl yaşayacak, dertlerini nasıl anlatacak? Gazeteciler halkın sorunlarını geniş kitlelere nasıl aktaracak? Bunların hepsi sorun olmaya başladı. Umarım Türkiye 1 Kasım'da bütün bunları aşmış olur" dedi.

Gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin AK Parti üyesi olmalarına ve partiden ihraç edilmelerine ilişkin olarak ise Kılıçdaroğlu, "3 saldırganın AKP'li olması bir partinin doğrudan suçlanması için yeterli bir delil olmamaktadır. Partiden ihraç edilmeleri güzel bir olay. Ama olayın öncesine gittiğimizde doğrudan Ahmet Hakan'ı tehdit edenlerin AKP'li olduğunu biliyoruz. Gazeteye baskın yapanların AKP'li olduğunu biliyoruz. Keşke bu önlemleri daha o saldırılar başlamadan ya da ilk saldırıdan sonra almış olsalardı. Örneğin o milletvekilini partiden ihraç etmiş olsalardı o zaman belki bu tablolar ortaya çıkmamış olurdu" yorumunda bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.