3 Taraftara 1 Yıl Men Cezası Verildi

3 Taraftara 1 Yıl Men Cezası Verildi
23 Kasım’da Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda oynanan Eskişehirspor-SAİ Kayseri Erciyesspor maçı esnasında Eskişehirspor futbolcusu Ergün Teber’e hakaret ettiği öne sürülen 3 kişiye, “1 yıl futbol maçlarından men" cezası verildi.

- 23 Kasım’da Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda oynanan Eskişehirspor - SAİ Kayseri Erciyesspor maçı esnasında Eskişehirspor futbolcusu Ergün Teber’e hakaret ettiği öne sürülen 3 kişiye, “1 yıl futbol maçlarından men" cezası verildi.

Konuyla alakalı Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından ismi geçen futbolcuyla iletişime geçilerek müsabakanın 60-70 dakikaları arasında kendisine açık tribünün sol alt kısmında, sahaya yakın olan bölgeden yoğun şekilde hakaret edildiğini belirtmesi üzerine çalışma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, “Atatürk Stadyumu’nda belirtilen bölgeyi gösteren tribün ve turnike kameraları incelenmiş ve bu incelemeler sonucunda açık tribünün sol alt kısmını gören görüntüler incelendiğinde aşırı şekilde refleks ve tepki vererek sahaya doğru el kol hareketi yapan 3 şahıs tespit edilmiştir. Görüntüler bilirkişiye de inceletilmiş ve bilirkişi tarafından (Dudak okuma tekniği) da bu durum teyit edilmiştir. Tespiti yapılan 3 şahıs hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 14/1 (Hakaret) maddesine istinaden müsabakalardan (1) bir yıl seyirden men koruma tedbiri uygulanmıştır. Ayrıca adli süreç de devam etmektedir” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.