30 Ağustos Yalova'da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Yalovada Coşkuyla Kutlandı
Yalova'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı.

- Yalova'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Vefa Salman, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma katıldı. Protokolün Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından vali ve beraberindekiler, halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı ise Deniz Bnb. Ufuk Koç yaptı. 30 Ağustos Zaferi’nin önemine işaret eden Koç, “30 Ağustos Zaferi ile, Türk milleti, tarihindeki en uzun barış dönemini geçirmiş, Türk ordusu halkı bütünleşerek dünyaya ‘Türk esir edilemez, anavatanı Anadolu işgal edilemez’ mesajını vererek, gücünün ne olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Bugün Türkiye, Misak-ı Milli ile belirlenmiş ve değişmez sınırları ile tam bağımsız bir ülke ise, bunların hepsini 30 Ağustos Zaferi’ne borçludur” dedi.

Konuşmanın ardından tören birliği askeri bando eşliğinde resmi geçit yaptı. Ardından Yalova Valisi Esengül Civelek makamında tebrikleri kabul etti. Resmi tören sonrasında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi mensupları da Atatürk anıtına karanfil bıraktı.

Kent Müzesi'nde Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından oluşturulan "Büyük Zafer ve Atatürk" adlı fotoğraf sergisi açılırken, Vali Esengül Civelek de sergiyi gezdi.

30 AĞUSTOS YALOVA'DA COŞKUYLA KUTLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.