30. Tekerlekli Sandalye Dünya Şampiyonası Başladı

30. Tekerlekli Sandalye Dünya Şampiyonası Başladı
Bu yıl 30’uncu kez düzenlenen “BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takım Şampiyonası”, Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ali Bey Park Manavgat Tesisi’nde başladı.İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından...

Bu yıl 30’uncu kez düzenlenen “BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takım Şampiyonası”, Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ali Bey Park Manavgat Tesisi’nde başladı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Tekerlekli Sandalye Komitesi Üyesi Martin Mcelhanton’ın konuşması ile başlayan şampiyonaya ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Büyük Britanya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hollanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kolombiya, Malezya, Polonya, Rusya, Sri Lanka, Şili, Tayland, Yunanistan ev sahibi olarak Türkiye olmak üzere 52 takım ve yaklaşık 160’ın üzerinde sporcu katılıyor.

Türkiye, şampiyonada erkeklerde Soner Arıburnu antrenörlüğünde Turan Akalın ve Hakan Güngör, bayanlarda İsmail Deniz Taş antrenörlüğünde Büşra Ün ve Jülide Yıldız ile gençlerde Ayhan Çelik antrenörlüğünde Ayşegül Zararsız ve Oğuzhan Güneş olmak üzere üç kategoride 6 sporcu ile mücadele edecek.

Toplam 24 hakemin görev yapacağı şampiyonada tahsis edilen 22 kortta mücadele edecek ülkeler Junior, Quad, kadınlar ile erkekler iki grupta kategorilerinde yapacakları karşılaşmalar sonrası ve final maçlarının ardından kupalarını alacaklar.

30. TEKERLEKLİ SANDALYE DÜNYA ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.