30 Yıl Sonra Görmeye Başladı

30 Yıl Sonra Görmeye Başladı
Diyarbakır’da 30 yıl önce yakalandığı bir hastalık dolayısıyla görme yetisini kaybeden 85 yaşındaki Hanifi Demir, 10 dakikalık bir operasyonun ardından yeniden görmeye başladı.Yakalandığı katarakt has...

Diyarbakır’da 30 yıl önce yakalandığı bir hastalık dolayısıyla görme yetisini kaybeden 85 yaşındaki Hanifi Demir, 10 dakikalık bir operasyonun ardından yeniden görmeye başladı.

Yakalandığı katarakt hastalığı yüzünden her iki gözünün görme özelliğini kaybeden Hanifi Demir, ağrısız ve bıçaksız geçen lazer operasyonunun ardından yeniden görmeye başladı. Özel Bağlar Hastanesi doktorlarından Op. Doktor Lokman Balyan tarafından ameliyatı gerçekleştirilen Demir, 30 yıl aradan sonra yeniden görmeye başladığı için büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi. Ameliyatının çok riskli olduğunu anlatan Balyan, hastanın 15 yıl önce de tedavi gördüğünü ancak hastanın sol gözünden gördüğü tedavi olumsuz sonuç verince, sağ gözünü yitirmesine de sebep olduğunu, hasta ve hasta yakınlarının bu durumdan çok korktuğunu belirterek uzun süre hastanın tedavi görmeye cesaret edemediğini dile getirdi. Balyan, "Hasta umutsuz bir şekilde hayatını idame ettirmiş. Ameliyattan sonra katarakt eksrasyonu gerçekleştirdik. Kataraktlığı kesif adını verdiğimiz temel özelliğini kaybeden saydam olmayan lensini aldık, yerine suni bir mercek yerleştirdik. Hasta şimdi her şeyi görüyor, hiçbir sıkıntısı yok. Artık hasta kendi fizyolojik ihtiyaçlarını tek başına giderebiliyor. Ameliyatımız narkozsuz, iğnesiz, bıçaksız ve dikişsizdi. Yani biz tedavimizi Fako adı verdiğimiz tedavi yöntemiyle gerçekleştirdik. Ameliyattan sonra hasta, kendi yemeğini kimsenin yardımı olmadan tek başına yedi, dünyayı bütün güzelliğiyle ve renkleriyle görmeye başladı. İnsanlarla rahat bir şekilde diyalog kurup iletişimi daha da iyi oldu. 30 yıl sonra on dakikalık bir ameliyatla hasta, dünyayı yeniden görmüş oldu” dedi.

Babasının 30 yıl hiç göremediğini ifade eden hastanın oğlu, babasını hastaneye götürüp ameliyatını yaptırdığını ve babasının kendi başına yemek ve lavabo ihtiyaçlarını gidermesinde mutluluk duyduğunu kaydetti. Hasta Hanifi Akın ise, "30 yıl süresince hasta ve yatalaktım, her iki gözümü tamamen kaybetmiştim. Tedavi olmak için hastaneye geldim, Allah bu doktordan razı olsun artık kendi başımı dışarı çıkıp gezebiliyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.