300 bin öğrenci ders başı yapıyor

300 bin öğrenci ders başı yapıyor
1020 okulda 13440 öğretmen 296 bin öğrenci ile Kahramanmaraş’ta 2016-17 eğitim öğretim zili çaldı

Kahramanmaraş’ta Suriyeli öğrencilerle birlikte 296 bin öğrenci ders başı yapacak. İl genelindeki 296 bin öğrenci bin 20 okulda 13 bin 440 öğretmenin eşliğinde eğitim görecek. Kahramanmaraş’ta bulunan yaklaşık 12 bin Suriyeli öğrencide eğitimini sürdürecek. Suriyeli öğrencilerden 1., 2., 5., ve 9’uncu sınıflarda  eğitim görenler Milli Eğitim Bakanlığının Türk öğrenciler için düzenlediği müfredata tabi olacak.

Ara sınıflarda ise Türkçeyi iyi öğrenen öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı sınavda başarılı olursa onlarda Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği müfredata geçebilecek.

Kahramanmaraş il genelinde 18 bin öğrenci ilk defa okula gidecek. Okul heyecanını ilk defa yaşayan 18 bin öğrenci okullardaki yerini alacak.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreciyle birlikte gerçekleştirilecek.

Birinci kanaat dönemi 19 Eylül Pazartesi başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak-3 Şubat 2017’de yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 6 Şubat 2017 Pazartesi başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında, tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” teması ile öğrencilerin seviyeleri dikkate alınarak etkinlikler yapılmasını kararlaştırdı.

Bu kapsamda, okulların açıldığı gün yapılacak törenler, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını kapsayacak şekilde hazırlanacak. Okulların bulunduğu yerleşim yerlerindeki gazi ve şehit yakınları, açılış törenlerine davet edilecek. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını anlatan broşürler tüm öğrencilere dağıtılacak.

“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konusu tüm sınıf ve şubelerde ilk ders saatinde öğrencilere anlatılacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.