“30’lu, 40’lı Yaşlar Tekrar Yükseköğretim İle Tanışmalı”

“30’lu, 40’lı Yaşlar Tekrar Yükseköğretim İle Tanışmalı”
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, küresel ekonominin yeni bilgi istediğini belirterek, “Sadece yükseköğretim çağındaki nüfusa değil; 30’lu, 40’lı yaşlarındaki nüfusa da yü...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, küresel ekonominin yeni bilgi istediğini belirterek, “Sadece yükseköğretim çağındaki nüfusa değil; 30’lu, 40’lı yaşlarındaki nüfusa da yükseköğretim sağlamamız gerekiyor. Onları tekrar yükseköğretim ile tanıştırmamız gerekiyor” dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, 4’üncü İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği( AQAAIW) toplantısına katıldı. Baltalimanı Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıya Gökhan Çetinsaya’nın yanı sıra, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İslam üniversiteleri rektörleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

“ÖDEVLERİMİZİ HAKKIYLA YAPMIŞ BİR ÜLKEYİZ”

İngilizce olarak gerçekleştirilen toplantının ardından bir açıklama yapan Gökhan Çetinsaya, yüksek öğretimde kalitenin çok önemli olduğunu belirterek, “Yükseköğretimde kalite konusu bizim en önemli meselelerimizden bir tanesi. Önümüzdeki yıllarda da Türk yükseköğretiminin en önemli meselelerinden biri olacak. Bu konuda 4 koldan çalışıyoruz. Polonya sürecinin Avrupa yükseköğretim alanının en önemli katılımcılarından biriyiz. Ödevlerimizi hakkıyla yapmış bir ülkeyiz. Şimdi bütün dünyaya açılıyoruz” dedi.

İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği Toplantısı’nı gelecek yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapmayı planladıklarını kaydeden Çetinsaya, “Bu gün burada İslam Ülkeleri Kalite Güvencesi Ajansları Birliği’nin toplantısındayız. Hem yönetim kurullarını hem genel kurullarını Türkiye’de yapıyorlar. Son 5 yıldır aktif olan bir kurum. Biz de Türkiye olarak katkı veriyoruz. Geçen yıl, YÖK adına Türkiye adına bu toplantıya katılan Prof. Dr. Mahmut Özer aynı zamanda 10 kişilik yönetim kuruluna seçildi ve başkan yardımcısı oldu. Aynı şekilde bizim çabalarımızla KKTC de yönetim kuruluna seçildi. Önümüzdeki dönemde amacımız bundan sonraki toplantıyı Kıbrıs’ta yapmak. Öncelikle Kıbrıs’ı uluslararası yükseköğretim alnında temsilini sağlayacak bir kapasiteye ulaştırmak. Türkiye’nin uluslararası çalışmalarında yükseköğretimin kalite sürecine önemli katkılar yapacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“30’LU, 40’LI YAŞLARA DA YÜKSEKÖĞRETİM GEREK”

Küreselleşmenin ardından yaşanan değişimle 30’lu, 40’lı yaşlara da yükseköğretim sağlanması gerektiğini kaydeden Çetinsaya, “İslam ülkelerindeki üniversitelerde meselelerimiz var. Bunların en önemlisi küreselliğin önümüze getirdiği dinamikler var. 21. Yüzyılın meseleleriyle yüzleştiklerinde üstesinden gelebilecekleri bilgi beceri ve yetkinlikler ile donatmak. Hayat boyu öğrenme fenomeni var karşımızda. Küresel ekonomi bize hayatımız boyunca birkaç kez meslek değiştirmemizi, bildiklerimizi birkaç kez tazelememiz gerektiğini söylüyor. Bütün küresel dünyanın meselesi bu. Sadece yükseköğretim çağındaki nüfusa değil; 30’lu, 40’lı yaşlarındaki nüfusa da yükseköğretim sağlamamız gerekiyor. Onları tekrar yükseköğretim ile tanıştırmamız gerekiyor. Onlara yeni bilgiler, yeni beceriler aktarmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.