33 Şehit Törenle Anıldı

33 Şehit Törenle Anıldı
24 Mayıs 1993 yılında şehit edilen 33 er, Anıttepe’de düzenlenen törenle anıldı.Bingöl-Elazığ karayolunun 10’uncu kilometresinde, 24 Mayıs 1993’te şehit edilen 33 asker için tören düzenlendi. Askerler...

24 Mayıs 1993 yılında şehit edilen 33 er, Anıttepe’de düzenlenen törenle anıldı.

Bingöl-Elazığ karayolunun 10’uncu kilometresinde, 24 Mayıs 1993’te şehit edilen 33 asker için tören düzenlendi. Askerlerin şehit edildiği yere yaptırılan Anıttepe’de düzenlenen törene, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, Bingöl Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, şehit yakınları ve bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.

Anıttepe’ye çelenk sunmayla başlayan törende konuşan BİŞHAK Başkanı Naim Tan, “Bugün burada 24 Mayıs 1993 yılında PKK tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 33 erimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Her biri, tek başına bir ordu olan şehitlerimiz sonsuza kadar yüce milletin gönlündeki ebedi mevkilerinde saygıyla anılacaklardır. PKK, Kürt, Türk, Arap, Zaza demeden, asker, polis, korucu, sivil ayrımı yapmadan binlerce vatan evladını şehit etmiş, ailelerin bağrına ateş düşürmüş, gelinleri dul, çocukları yetim bırakmıştır. Eli kanlı bebek katillerinin Bingöl’ü seçme nedeni, teröre destek vermeyen Bingöllüleri birbirine düşürmektir” dedi.

Tan’ın konuşmasının ardından şehit çocuğu Filiz Tan şiir okudu. Daha sonra ise Yasin-i Şerif okutularak, şehitler için temsili olarak yaptırılan 33 askerin isimlerinin olduğu Anıttepe ziyaret edildi. Anma programı, şehit aileleri ve gaziler için verilen öğle yemeği ile sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.