34 Kişiye 9’ar Kez Müebbet !

34 Kişiye 9’ar Kez Müebbet !
Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014’te çıkan olaylarda, Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesi olayı ile ilgili hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. Diyarbakır’da, 6-8 Ekim 2014’te çıkan ol...

Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014’te çıkan olaylarda, Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesi olayı ile ilgili hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

Diyarbakır’da, 6-8 Ekim 2014’te çıkan olaylarda Yasin Börü ve 3 arkadaşı, kurban eti dağıtırken uğradıkları saldırı sonucu öldürülmüştü. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Yapılan operasyonlarda yakalanan 34 kişiye, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan için 4’er kez, ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’ suçundan ise 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendiği öğrenildi.

İddianamede ayrıca bazı sanıklar hakkında da ‘terör örgütü propagandasını yapma’, ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme’ ve ‘nitelikli hırsızlık’ suçlarından dolayı cezalandırılmaları talep edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.