’3.horosan’dan Balkanlar’a Alevilik Bektaşilik- Seyyid Ali Sultan Sempozyumu’ Edirne’de Yapıldı

’3.horosan’dan Balkanlar’a Alevilik Bektaşilik- Seyyid Ali Sultan Sempozyumu’ Edirne’de Yapıldı
Edirne Belediye Başkanlığı, Yunanistan Seyyid Ali Sultan Vakfı ve Cem Vakfı Edirne Şubesi işbirliği ile gerçekleştirilen, ’3.Horosan’dan Balkanlar’a Alevilik Bektaşilik-Seyyid Ali Sultan Sempozyumu’ E...

Edirne Belediye Başkanlığı, Yunanistan Seyyid Ali Sultan Vakfı ve Cem Vakfı Edirne Şubesi işbirliği ile gerçekleştirilen, ’3.Horosan’dan Balkanlar’a Alevilik Bektaşilik-Seyyid Ali Sultan Sempozyumu’ Edirne’de yapıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ’3.Horosan’dan Balkanlar’a Alevilik Bektaşilik- Seyyid Ali Sultan Sempozyumu’na, Onur Kurulu üyesi olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katılırken, katılması beklenen bir diğer Onur Kurulu üyesi Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın yurt dışında olması hasebiyle katılım gösteremediği bildirildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Ben Sunni’yim, ailem öyle. Ama bana sorarsanız ‘Sen nesin’ diye, ben Alevi-Bektaşi felsefesiyle yaşayan bir Adem oğluyum, bir insanım, bir garip kulum, bir Can’ım. Peki ne yapardın seçme şansın olsaydı? Eğer dilekçeyle geçmek mümkün olsaydı, bir dilekçe verir Alevi-Bektaşi olurdum" ifadelerini kullandı.

CHP’li Belediye Başkanı Gürkan’ın bu sözleri, salonda bulunan katılımcılar tarafından büyük bir alkışla karşılandı.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI, YUNANİSTAN SEYYİD ALİ SULTAN VAKFI VE CEM VAKFI EDİRNE ŞUBESİ İŞBİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN, ‘3.HOROSANDAN BALKANLARA ALEVİLİK BEKTAŞİLİK- SEYYİD ALİ SULTAN SEMPOZYUMU’ EDİRNE’DE YAPILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.