3’üncü Kalkan Balığı Festivali Gerçekleşti

3’üncü Kalkan Balığı Festivali Gerçekleşti
Sakarya Kocaali Belediyesi ile Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği “Kalkan Balığı” Şenliği geniş katılımla gerçekleşti.Kocaali ilçesi Merkez plajında gerçek...

Sakarya Kocaali Belediyesi ile Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği “Kalkan Balığı” Şenliği geniş katılımla gerçekleşti.

Kocaali ilçesi Merkez plajında gerçekleşen “3. Kalkan Balığı Şenliğine” Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletveki Hasan Ali Çelik, çok sayıda vatandaş katıldı.

4 kilometrelik Kocaali Sahilinde balıkçılar kıyasıya yarışarak kalkan balığı yakalamaya çalıştı. Polonya’dan gelerek kalkan balığı yarışmasına katılan Lilia Şeftali yaptığı açıklamada, “Buraya geldim ve yarışmaya katıldım. Bir tane kalkan balığı yakaladım. Böyle yarışmaya üçüncü defa katılıyorum. İstanbul, İzmir ve daha sonra Sakarya’da katıldım yarışmaya. Buradaki yarışmayı çok sevdim. Buradaki deniz çok güzel. Buranın sakinleri çok iyi çok iyi anlaştık. Çok sıcak kanlı” diye konuştu.

Olta Balıkçıları Federasyonu’nun (OBAF) Başkanı İsmail Atalay ise yaptığı açıklamada, “Olta Balıkçılığı Federasyonuna bağlı Balık Tutkunlarının düzenlediği 3. Kalkan balığı festivali burada sona erdi. 2 gün süren bir muhteşem bir organizasyon. 4 kilometrelik Kocaali Sahilinde 20’den fazla balık yakalandı ve balıkların hepsi sağlıklı bir şekilde suya iade edildi. Ben buradan destek veren kurumlara teşekkür ediyorum. Olta balıkçılığının eko turizme ne kadar fayda gösterdiğini burada görmüş olduk. Bundan sonraki yarışmalarda çok daha ciddi katılımlarla yapılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kalkan Balığı festivali gerçekleşen ödül törenleri ile sona erdi.

SAKARYA KOCAALİ BELEDİYESİ İLE BALIK TUTKUNLARI SPORTİF OLTA BALIKÇILARI VE DOĞAL HAYATI KORUMA KULÜBÜ DERNEĞİ “KALKAN BALIĞI” ŞENLİĞİ GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.