4. Esnaf Ve Sanatkarlar Şurası

4. Esnaf Ve Sanatkarlar Şurası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm süreci konusunda söylentilere, dedikodulara, şehir efsanelerine asla ve asla itibar etmeyin. Bu işin çerçevesi bellidir, sınırları bellidir, marjı bellidir" dedi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm süreci konusunda söylentilere, dedikodulara, şehir efsanelerine asla ve asla itibar etmeyin. Bu işin çerçevesi bellidir, sınırları bellidir, marjı bellidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nın açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, bu süreçte esnaf ve sanatkarların çok kritik ve hayati bir yerde durduğunu vurguladı. Teröre en fazla bedel ödeyen kesimler arasında esnaf ve sanatkarların bulunduğunu belirten Erdoğan, batıda, kuzeyde ve güneyde terörün ekonomi üzerindeki olumsuz etkisine bedel ödenirken, doğu ve güneydoğuda bunlara ek olarak haraç, kepenk kapatma, yoksulluk ve göç nedeniyle bedeller ödendiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinin anne babalar kadar bölgedeki esnafı ve sanatkarı da umutlandırdığını ifade ederek, dükkanları yakılıp yıkılan nice esnafın bulunduğunu, bu esnafa hükümetin gerekli desteği verdiğini ve vermeye de devam edeceğine inandığını kaydetti. Son 1.5 yıldır tüm sabotaj girişimlerine rağmen muhafaza edilen çözüm sürecinin esnafın da huzur ve güven ortamını teneffüs etmesini sağladığını anlatan Erdoğan, 6-7 Ekim olaylarının yeni bir kışkırtma, tahrik olarak ortaya çıktığının altını çizdi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN MARJI BELLİ"

Bütün bunlara rağmen bunu bu şekilde muhafaza edeceklerin en başta esnaf ve sanatkarlar olacağına inandığını söyleyen Erdoğan, esnaf ve sanatkarlar arasında Kürt, Türk, Arap ayrımı bulunmadığını, çünkü onların Ahi ve kardeş olduğunu söyledi. Esnaf ve sanatkarların ahilik hukukunu, ahlakını muhafaza ederek terörün oyununu bozacaklarına da gönülden inandığını vurgulayan Erdoğan, "Çözümü süreci konusunda söylentilere, dedikodulara, şehir efsanelerine asla ve asla itibar etmeyin. Bu işin çerçevesi bellidir, sınırları bellidir, marjı bellidir. Bu bir pazarlık süreci değildir, bu bir taviz süreci, bir alma verme süreci asla değildir. Her zaman söyledim, silahlar bir kenara konulacak, ne mesele varsa konuşarak, uzlaşarak, siyaset zemininde çözüme kavuşacak. Bunun dışında hiçbir yola, hiçbir yönteme Türkiye Cumhuriyeti asla fırsat vermez, zemin vermez, imkan da vermez" dedi.

Ne terör tehdidinin ne sokakları karıştırma tehdidinin ne de işlenen barbarca cinayetlerin Türkiye'nin istikamet çizgisini zedelemeyeceğine dikkati çeken Erdoğan, şu anda hazırlanan yargı ve güvenlik paketlerinin uygulamaya girdikten sonra bu durumun çok daha farklı bir güvence altına alınacağını belirtti.

"77 MİLYONU MEMNUN ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

"Biz birilerini memnun etmek için, birilerini tatmin etmek için değil 77 milyonun huzurunu, barışını, kardeşliğini sağlamak için bu yola çıktık" diye konuşan Erdoğan, "Şımarıklığa, başıbozukluğa da bizim tahammülümüz olmaz. Kobani bahanesiyle sokağa çıktılar, üstelik de hemen tamamı Kürt olmak üzere 50'ye yakın kardeşimizi barbarca, vahşice katlettiler. İçinde hemen hiç sivil bulunmayan bir kasaba için 200 bin insan zaten bizim ülkemize gelmiş. Orada 2 bin savaşçı var. Sokakları ateşe verenler şu anda Halep gibi büyük bir şehrin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi dikkat edin hiç gündeme getiriyorlar mı? Halbuki ekonomi orada, tarih orada, kültür orada, medeniyet orada. Hiç gündeme getiriyorlar mı? Niye? Halep'teki insan değil mi? Halep'teki can değil mi? Cevabı belli. Üst akıl Halep'i önemsemiyorsa taşeron akıl da önemsemiyor. Bunlar taşeron. Esed barbarlığı altında 300 bin insanın katline seyirci kaldılar hatta Esed'in barbarlığına destek verdiler, şimdi Kobani üzerinden güya vicdan şovu yapmaya çalışıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"SONU GELMEYEN YERSİZ, TUTARSIZ İSTEKLERE MİLLETİMİZİN TAHAMMÜLÜ YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkes bilsin. Biz, bizim meselemizi üst akılla ya da üst aklın taşeronlarıyla değil, milletimizle beraber çözüyoruz. Bu çözümde yer almak isteyene, katkı sunmak isteyene her kim olursa olsun süreçte yer vardır. Ama üst aklın esaretinde, farklı niyetlerin içine girenlere, sabotaj peşinde, terör ve tehdit peşinde koşanlara da önce millet ardından devlet gereken cevabı verir. Şımarıklığa, özellikle de başıbozukluğa, fırsatçılığa, sonu gelmeyen yersiz, tutarsız isteklere milletimizin tahammülü yoktur" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.