4. Esnaf Ve Sanatkarlar Şurası

4. Esnaf Ve Sanatkarlar Şurası
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’nda alınan kararla ilgili açıklama yaptı.

– Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’nda alınan kararla ilgili açıklama yaptı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Canikli, son şura toplantısının 1998 yılında yapıldığını belirterek, 16 yıl sonra şurayı tamamlandıklarını söyledi. Bakan Canikli, “gerekli yasal düzenlemeler yapılarak esnaf ve sanatkar tanımının günlük ihtiyaçlara uygun olarak güncellenmesi; perakendecilik sektörünün kurala bağlanması ve büyük mağaza ve alışveriş merkezleri karşısında rekabet gücünü kaybeden esnaf ve sanatkarların durumunun değerlendirilmesi” yönünde kararlar alındığını kaydetti.

Canikli, esnaf ve sanatkarların meslek gruplarının sunacakları hizmetin nitelik ve nicelik olarak geliştirilebilmesi için yurtiçi ve yurtdışı analizlerinin yapılmasına değinerek, hukuki ve idari altyapının hazırlanacağını söyledi. Bakan Canikli, şöyle devam etti:

“Özellikle ulaştırma alanında, esnaf ve sanatkarların meslek kuruluşları ile belediyeler arasında azami fiyatların belirlenmesi konusunda yetki kullanımı açısından yaşanan ihtilafların çözülmesi. 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun ile esnaf ve sanatkarların talepleri doğrultusunda revize edilmesi. Ustalık belgesine ilişkin kanuni düzenlemede var olan çelişkinin mesleki eğitimi güçlendirecek şekilde giderilmesi.”

Canikli, esnaf ve sanatkarların sorunlarının belirleneceğini kaydederek, bunların NACE programına dahil edileceğini belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.