4 F-16 uçağı Suriye sınırında

4 F-16 uçağı Suriye sınırında
Genelkurmay Başkanlığı, 4 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, 4 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın faaliyetleri kapsamında Karadeniz Uyumu Harekatı'nda görevli TCG İnönü'nün Batı Karadeniz'de karakol görevi icra ettiği belirtildi.

Doğu Akdeniz'de ittifak dayanışmasının sergilenmesine yönelik olarak NATO Etkin Çaba Harekatı icra eden NATO Daimi Deniz Görev Grubu-1 unsurları Kanada Deniz Kuvvetleri'ne ait HMCS Winnipeg ve İspanya Deniz Kuvvetleri'ne ait SPS Blas de Lezo ile Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları TCG Gökçeada ve TCG Atak arasında ise Kıbrıs Adası güneyinde müşterek eğitimler icra edildiği kaydedildi.

Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli TCG Burakreis Doğu Akdeniz'de, Birleşik Görev Kuvveti-151 deniz haydutluğu ile mücadele görevine iştirak eden TCG Gemlik ise Hint Okyanusu'nda karakol görevi yürüttü. Harekat eğitim faaliyetlerine 7 gemi katıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 4 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği de bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 2 adet arama kurtarma gemisi ile Ege Denizi'nde keşif gözetleme görevi icra edildiği, 5 adet bot ve 1 adet "mobil radar" ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi yürütüldüğü kaydedildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.