4 Savcının Tutuklanma Kararını Değerlendirdi

4 Savcının Tutuklanma Kararını Değerlendirdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, durdurulan MİT TIR’larıyla ilgili 4 savcı hakkındaki tutuklama kararına ilişkin, “Bizde şöyle bir şey var ‘Hakimler ve Savcılar yargılanır mı? Bu memlek...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, durdurulan MİT TIR’larıyla ilgili 4 savcı hakkındaki tutuklama kararına ilişkin, “Bizde şöyle bir şey var ‘Hakimler ve Savcılar yargılanır mı? Bu memlekette herkes yargılanır” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelerek burada parti teşkilatını ziyaret etti. Partililer tarafından karşılanan Çelik, parti binasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Çelik gazetecilerin Adana’da MİT TIR’larının durdurulması kararını veren 4 savcı hakkında tutuklama kararı verilmesine ilişkin soruya, "Şimdi arkadaşlar bu yargının kendi içinde bağımsız bir işleyişi var. Türkiye’ de şöyle bir kötü alışkanlık oldu. Bazı konular olunca diyorlar ki ’Hükümet neden müdahale etmiyor’ Az önce Emine hanımla birlikte bir yayındaydık, söyledik. Müdahale ettiğimiz ya da edeceğimiz zaman neden ediyor diyorlar. Sonuçta bu olay yargıya intikal etmiş, şu anda yargılayanlar ya da tutuklama kararı vermiş olanlar da gözaltı kararı verenlerde onların meslektaşları. Ama bütün bunlarda bağımsız olarak şunun altını çizmek isterim. Yargılanan kim olursa olsun ve hangi konuyla ilgili olarak yargılanırsa yargılansın adil yargılanmak herkesin hakkıdır” dedi.

“BU MEMLEKETTE HERKES YARGILANIR”

“Eğer adaletin terazisi şaşarsa o memlekette her şey şaşar” diyen Çelik, şunları kaydetti:

“Ben tabi işin detayına vakıf değilim. İddiaların içeriği nedir. Dosyaları görebilmiş değilim. Bunun üzerinden bir yorum yapmak istemem. Ama dediğim gibi prensipte herkesin adil yargılanma hakkı var. Bir de bizde şöyle oluyor. ’Ya hu Hakimler savcılarda yargılanır mı?’ Bu memlekette herkes yargılanır. Kanun ve hukuk önünde bir eşitlik varsa, Milletvekillerinin dokunulmazlığı var. Onlar yargılanmıyor diyorlar. Öyle bir şey yok. Benim bir ay sonra mesela vekilliğim sona erecek. Dokunulmazlığımda kalkacak. Varsa herhangi bir şey, yargının ertelenmesi başka bir şey yargılanmamak başka bir şey."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.