"400 Olursa Ne Ala, Olmazsa Referandum"

400 Olursa Ne Ala, Olmazsa Referandum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için başkanlık sisteminin şart olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, "Bazıları 400 ile bu olmaz diyorlar. Kardeşlerim...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için başkanlık sisteminin şart olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, "Bazıları 400 ile bu olmaz diyorlar. Kardeşlerim 367 milletvekili bunun için yetiyor. 400 olursa ne ala. Olmazsa referandum" dedi.

Kocaeli’nde toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 2023 hedeflerine odaklanarak yeni Türkiye yolunda yoluna devam ettiğini ifade etti. Erdoğan, “Artık dünya ülkeleri arasında en ileri ülkelere baktığımız zaman sistemde bir değişime gitmişler. Bakıyorsunuz ki başkanlık sistemi ile yönetiliyorlar. Daha seri karar alabilmek süratle neticeye ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak amacıyla bunu bizler de yapmalıyız. Bu adımı atabilmek için yeni Türkiye hedefinde yeni anayasa ve bunun içerisinde de başkanlık sistemi şart. Bunun için ben 400 milletvekili verin ve şu başkanlık sistemini parlamentoda çözelim dedim. Bazıları 400 ile bu olmaz diyorlar. Kardeşlerim 367 milletvekili bunun için yetiyor. 400 olursa ne ala. Olmazsa referandum. Ve inanıyorum ki benim halkım kalkacak ve bu referanduma evet diyecektir. Başkanlık sistemi noktasında artık çeşitlilik veyahut çok başlılık sistemin içerisinde olmayacak ve bize de zaman kaybettirmeyecek. Ben bu ucuz siyaseti karşımızdaki bazı muhalif çevreler lütfen artık bıraksınlar. Bunlar Türkiye başkanlık sistemine geçerse koalisyonlarda bile yer alma şanslarının olmayacağını görüyorlar. Bunun için buna karşı çıkıyorlar. Hodri meydan. Çıkın. Ben Cumhurbaşkanı olarak A, B C partisi demiyorum. Ben başkanlık sistemi için, bunu değiştirecek kim olursa olsun ona sahip çıkalım diyorum” dedi.

“BU BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN DENETİMDEN UZAK OLMAYACAKTIR”

Erdoğan, eski Türkiye’nin geride kaldığını ifade ederek, “Parlamenter sistemin en önemli zayıflığı güven ve istikrar ortamını tehdit etmesidir. Biz tek başımıza iktidar olmanın avantajını kullanarak güven ve istikrar ortamını ülkemizde tesis ettik. Bu başkanlık sistemi ile Türkiye hiçbir zaman denetimden uzak olmayacaktır. Parlamento iyi olacaktır. Ve bu parlamento başkanı da yönetimini de yine denetleyecektir. Başkanlığa talip olan kişide önünde 5 yıllık bir süre olduğunu biliyor ve tüm planı ve programını da ona göre yaparak ekibini de buna göre koyuyor. Türkiye’nin 12 yılda 3 kat büyümesi cumhuriyetin tamamında yapılanların kat be kat üstünde biz hizmetin ortaya koyulması bu güven istikrarı kanıtlar niteliktedir” diye konuştu.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı rahmetle anan Erdoğan, “Dün merhum Turgut Özal’ın rahmeti rahmana kavuşmasının 22. yıldönümüydü. Ben kendisini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Milletimize vatanımıza hizmetleri çok olmuştur. Özal’a karşı çıkanlar ona hakaret edenler, sivil diktatör diyorlardı Özal’a, bugün aynısını bana söylüyorlar. Ne derlerse desinler. Biz milletimize hizmet sevdamızdan asla vazgeçmeyecek aziz milletimizle birlikte yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın” dedi.

195 tesisisin açılışı sırasında Paralel yapıyla mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “ Kula kulluk yok. Paralel yapıyla nasıl mücadele ettiysek yine mücadele edeceğiz ister yurt içinde ister yurt dışında” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile konuk bakanlar ve protokol üyeleri 195 tesisin açılışını gerçekleştirdiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.