4’Ü TUTUKLU 29 SANIK YARGILANDI!

4’Ü TUTUKLU 29 SANIK YARGILANDI!
Haklarında "silahlı terör örgütü üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 4'ü tutuklu 29 sanığın yargılanmasına devam edildi

Haklarında "silahlı terör örgütü üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 4'ü tutuklu 29 sanığın yargılanmasına devam edildi

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 4'ü tutuklu 29 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Bahattin Salgut, Gökhan Dindar ve Mehmet Tuskan ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Sanık Fatih Sütçü ise duruşmaya Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Dindar, savunmasında, terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını ileri sürdü.

Bank Asyaya talimatla para yatırmadığını iddia eden Dindar, "Benim Bank Asyadaki hesabım dershanedeki öğretmenlik görevimden dolayıdır. Talimatla hareket etmedim. 17-25 Aralık süreci sonrası ben zaten dershaneyi bıraktım. Dershanede çalışırken sözleşmede yazmayan bir teamül vardı. Gazete ve dergi aboneliği yapıyorlardı. ByLock yüklemedim ve kullanmadım." ifadelerini kullandı.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Bahattin Salgut'un sağlık sorunları gerekçesiyle adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Heyet, diğer tutuklu sanıkların mevcut halinin devamını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

 

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.