5.1’lik deprem kamerada !

5.1’lik deprem kamerada !
Tokat Valisi Cevdet Can, 5.1'lik depremde şuan için can ve mal kaybı olmadığını söyledi.

Tokat Valisi Cevdet Can, 5.1'lik depremde şuan için can ve mal kaybı olmadığını söyledi. Deprem anıysa güvenlik kameralarına yansıdı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Tokat'ın Erbaa ilçesi Yoldere köyünde saat 17.39'da yerin 5 kilometre altında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 5.1'lik depremin ardından 17.51'de Tepekışla köyünde 2.9 şiddetinde, saat 17.56'da Doğanyurt köyünde 2.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Samsun ve Ordu gibi çevre ilçelerde de hissedilen deprem paniğe neden oldu. Erbaa'da yaşanan olayın heyecanı ile baygınlık geçirenler oldu.

"DEPREMDE CAN VE MAL KAYBI YOK"

Tokat Valisi Cevdet Can, kendilerine şu ana kadar gelen can ve mal kaybı olmadığını söyledi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da sosyal medya hesabından "Merkez üssü Erbaa Yoldere köyü olan 5.1 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre, şükürler olsun can kaybımız yok. Allah beterinden muhafaza eylesin" şeklinde mesaj yayınladı.

Yoldere Köyü Muhtarı Fahri Kılıç ise, "Deprem anında gök gürültüsü gibi sesler oldu. O anda büyük panik yaşandı. Köyde herhangi bir hasar, yaralanma ve can kaybı yok. Herkes dışarıda. Şu vatandaşlar evlere girmeye cesaret edemiyor. Ne yapacağız bilmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.