5 ay süren takip sonrası yakalandılar: 47 gözaltı

5 ay süren takip sonrası yakalandılar: 47 gözaltı
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, il genelinde değişik suçlara karıştıkları ve şebeke oldukları belirlenen kişilere yönelik operasyon başlattı.

İzmir'de yaklaşık 5 ay süren takip sonrası, yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle panik ve korku salarak maddi menfaat elde ettikleri öne sürülen "adi suç çetesi" üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda 47 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, il genelinde değişik suçlara karıştıkları ve şebeke oldukları belirlenen kişilere yönelik operasyon başlattı. Yaklaşık 5 aylık bir takibin ardından "adi suç çetesi" olarak yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi suçlara karıştıkları iddia edilen 3'ü kadın, 47 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonlar neticesinde şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise cephanelik çıktı. Aramalarda, 3 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 el bombası, çeşitli çap ve markalarda 23 tabanca, 13 pompalı av tüfeği, 2 kurusıkı tabanca, 35 kalaşnikof fişeği, 207 tabanca mermisi, 96 av tüfeği fişeği ile 16 kilogram esrar ele geçirildi.

BİR EĞLENCE MERKEZİNE SİLAHLI SALDIRI PLANLANMIŞ

Gözaltına alınan zanlıların İzmir'de "kurşunlama, yaralama, tehdit, şantaj, yağma, kundaklama ve vahim silahlarla saldırı" gibi 28 ayrı asayiş olayının da faili oldukları ve çete üyelerinin Alsancak semtinde bir eğlence merkezine silahlı saldırı hazırlığında olduğunu belirtildi. Çetenin eylemlerinde, özellikle para ve uyuşturucu verdikleri 18 yaşından küçük çocukları kullandıkları ileri sürülürken, suç örgütüne liderlik yaptığı ileri sürülen Serkan K.'nın yurt dışına kaçtığı ve hakkında yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.