5 Bin Kişinin Katıldığı İftarda Eller Gazze İçin Açıldı

5 Bin Kişinin Katıldığı İftarda Eller Gazze İçin Açıldı
Kırşehir Belediyesi tarafından tarihi Cacabey Meydanında düzenlenen iftara katılan 5 bin kişi Filistin için dua etti.

- Kırşehir Belediyesi tarafından tarihi Cacabey Meydanında düzenlenen iftara katılan 5 bin kişi Filistin için dua etti.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ‘Belediye olarak biz İsrail menşeili ürünleri boykot karalı aldık sizlerde bu boykota katılın’ dedi. Kırşehir Belediyesi tarafından tarihi Cacabey Meydanında düzenlenen Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de katılım gösterdiği iftar programında 5 bin kişi Gazze için dua da bulundu.

Programda konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Büyük bir virajı hep birlikte döneceğiz. Bölgeyi görüyorsunuz bütün Orta Doğuda kargaşa var. Suriye’de iç savaş, Irak karıştı. Afganistan yıllardır karışık Mısır aynı şekilde Gazze de mübarek ramazan ayında savunmasız kadın, çocuk erkek hiç fark etmeden terörist İsrail Devleti insanları bombalıyor. Ne acıdır ki Birleşmiş Milletler (BM) diye bir kuruluş var, güya bu kuruluş mazlum insanların sesi olmak için kurulmuş genel sekreteri İsrail’i kınayacağına Filistin’i kınıyor. Tam bir komedi. Biz bütün belediye tesislerimiz de işletmelerimiz de İsrail menşei malları boykot etme kararı aldık. Sizleri de bu boykota hep birlikte katılmaya davet ediyorum. Belki onlar için çok bir şey yapamıyoruz. Sadece dualarımızı onlara gönderiyoruz. Boykot kararımız Müslümanların birlikte hareket etme bilincini oluşturması açsından önemli diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“SEÇİMLER TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK OLACAK”

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli bir durak olduğunu belirtti. Bahçeci, “Türk tarihinde ilk defa cumhurbaşkanı halkın kendi oyu ile seçilecek. Bu seçim tarihi bir seçim olacak. Rabbim inşallah bu seçimi kazasız belasız şekilde geçirmeyi nasip eder. İnşallah milletin birlik ve beraberliği için ülkemizin kalkınması için çok önemli bir virajı döneceğiz. Biz istiyoruz ki milletin içinden gelen milletin derdi ile dertleşmiş fakirin fukaranın halini bilen milletin sofrasında ekmeğini paylaşmış tabandan gelerek bu mücadeleyi vermiş bir cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. Kapalı kapılar ardında belirlenen bir cumhurbaşkanı değil, 12 yıldır millete hizmet yolunda her türlü engellerle karşılaşmış sivil ve askeri darbelere göğüs germiş Recep Tayyip Erdoğan ilk turda cumhurbaşkanı seçilecektir” ifadelerini kullandı.

Kırşehir Belediye Başkanının konuşmasının ardından birliktelik mesajı veren Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak da, “Ramazan ayının bütün güzelliklerini hasletlerini birlikte yaşayarak Allah’ımıza hamd ediyoruz. Fakat komşu ülkelerimiz de aynı huzurun olmaması içimizi acıtıyor” dedi.

Program İl Müftüsünün yaptığı Kadir Gecesi duasının ardından sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.