5. Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği Aliağa’da Başladı

5. Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği Aliağa’da Başladı
Aliağa Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında organize ettiği “5. Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği” 7 ülkeden 252 konuk çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen Özgür Dünya Çocukları kortej yürüyüşü ile star

- Aliağa Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında organize ettiği “5. Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği” 7 ülkeden 252 konuk çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen Özgür Dünya Çocukları kortej yürüyüşü ile start adı. Kazakistan, Ukrayna Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Kosova ve Azerbaycan’dan gelen misafir çocukların yöresel kıyafetleri ve bayraklarıyla Aliağalı çocuklarla el ele yürüdüğü korteje vatandaşlar da alkışlarla eşlik etti.

TOPLU DANS GÖSTERİLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Atatürk Parkı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe idare amirleri ve STK temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreni misafir ülke çocukları ve Aliağa Belediyesi halkoyunları ekibinin toplu dans gösterileriyle devam etti. İzleyenlerden büyük alkış alan dans gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

BAŞKAN SERKAN ACAR: “TÜM ÇOCUKLARIMIZIN COŞKU DOLU BAYRAMINI KUTLUYORUM”

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bu yıl ilçemizde 5.’si düzenlenen Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliğimize hoş geldiniz. İnanıyorum ki geleceğimizin bekçisi çocuklarımız Cumhuriyetimize sonuna kadar sahip çıkacaklar. Önümüzdeki yıllarda Aliağa’da hep birlikte çok daha görkemli kutlamalar yapacağız. Bu vesileyle uzun yollar kat edip Aliağa’mıza gelerek bizleri yalnız bırakmayan misafir çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği coşku dolu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum” dedi.

ALİAĞA’DA 23 NİSAN COŞKUSU ERKEN BAŞLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun Aliağa’yı günler öncesinden sardığını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar etkinlikler kapsamında ilk olarak Aliağa Belediyesi Çocuk Evi öğrencilerinin kutlama programına katıldı. Miniklerin ilgiyle izlenen dans gösterileri Başkan Serkan Acar’dan büyük alkış aldı.

ŞENLİK ÇOCUKLARINDAN BAŞKAN SERKAN ACAR’A ZİYARET

7 farklı ülkeden Aliağa’ya gelen öğrenci gurupları etkinlik programı kapsamında, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı ziyaret etti. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler takdim edilirken ziyaretçiler Başkan Serkan Acar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

ŞENLİĞİN İKİNCİ GÜNÜ İLÇEDEKİ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE DEVAM ETTİ

Şenliğin ikinci günü İlçede düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenleriyle devam etti. Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen şenlik çocukları Petkim İlkokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen kutlama etkinliklerine katıldı. Törende konuşan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, “Sevgili çocuklar, bizlere bırakılan mirasa sahip çıkmak noktasında bizler sizlere güveniyoruz. Sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu bir dünyada yaşamak ümidiyle hepinizin bayramını kutluyorum” dedi.

TÖREN SONUNDA GÜLENAZ ÇAĞLAYAN KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlçe okullarının öğrencileri ve misafir öğrencilerin modern dans gösterileri kutlamalara renk kattı. Törenin ilerleyen dakikalarında 23 Nisan spor etkinlikleri kapsamında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören sonunda MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Projesi dahilinde eski okul müdürü Gülenaz Çağlayan adına yaptırılan zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Hava Yarbay Mora Meriç ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar birlikte kesti. Gün boyu animasyon ve dans gösterileriyle süren şenlikler 24 Nisan Perşembe günü Helvacı ve Yenişakran Meydanı’nda düzenlenecek olan kapanış etkinlikleriyle sona erecek.

5. ULUSLARARASI ÖZGÜR DÜNYA ÇOCUKLARI ŞENLİĞİ ALİAĞA’DA BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.