5 Yaş Sınırında Müşteri Memnun, Taksici Düşünceli

5 Yaş Sınırında Müşteri Memnun, Taksici Düşünceli
Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) yeni yıldan itibaren 5 yaşın üstündeki taksilere ruhsat verilmeme yönünde aldığı karara taksiciler tepki gösterdi.

- Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) yeni yıldan itibaren 5 yaşın üstündeki taksilere ruhsat verilmeme yönünde aldığı karara taksiciler tepki gösterdi.

UKOME İstanbul’da, 1 Ocak’tan itibaren 5 yaşından büyük taksilere ruhsat verilmeme kararı aldı. Alınan kararın ardından taksiciler, duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Taksiciler kararın kendilerine değil, oto galericilerine yaradığını ifade ederken, vatandaşlar ise durumdan memnun olduklarını söyledi.

10 senedir taksi şoförü olduğunu belirten Ethem Dalkıran, “Biz para kazanamıyoruz. Parayı galeri yiyor. Biz zaten bitmişiz. 5 yaş sınırında arabaları Bırakıp gideceğiz zaten. Değiştiremiyoruz, gücümüz yok” dedi.

“BU SINIR BİZE YARAMAYACAK”

5 yıldır taksici olduğunu belirten Bayram Sonar ise “5 yıldır taksiciyim, bu yaş sınırlaması bize kesinlikle yaramayacak. Aradaki komisyonculara yarıyor. 5 yaşından sonra zaten araç satıldığı zaman biz zaten ortadan kalkmış olacağız. Yani birçok taksici, taksiciliği bırakmış olacak. Çünkü biz para kazanmayacağız. Aradaki komisyoncular para kazanıyor. 20 bin liralık arabayı bize 45 bin liraya satılıyor. Müşteri için iyi tabi ki. İlla ki müşteriler için daha iyi. Yalnız şoförler arada kalıyor. Şoförler para kazanmadıktan sonra taksiciliği yapmaz” şeklinde konuştu.

“KONFOR BAKIMINDAN 5 YAŞ SINIRLAMASI İSTERİZ”

Taksi müşterilerinden Ahmet Şişman ise, “5 yaş sınırlaması isteriz tabi ki, konfor bakımından, bir Avrupa şehri ve metropol olarak isteriz. Bir taksi müşterisi olarak bazı arabalara biniyorum. Parçaları dökülüyor” diye konuştu.

Yeni uygulamayı değerlendiren müşterilerden Erdal Kar, “Bence 5 yaş sınırı bizim için iyi. Sonuçta temiz kokulu, daha az yıpranmış arabalara bineceğiz. Eski arabaya da biniyorsun aynı hizmeti alıyorsun yeni arabaya da biniyorsun aynı hizmeti alıyorsun. Herkes yeni arabaya binmek ister” ifadesini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.