5 yaşındaki kızı gözünün önünde eriyor

5 yaşındaki kızı gözünün önünde eriyor
İstanbul Silivri'de Serebellar Atrofi tanısı konulan 5 yaşındaki çocuğun, gözü yaşlı ailesi yetkililerden yardım bekliyor.

İstanbul Silivri'de Serebellar Atrofi tanısı konulan 5 yaşındaki çocuğun, gözü yaşlı ailesi yetkililerden yardım bekliyor. Çocukları gözleri önünde eriyen anne Gonca Koca, "Evde kırık beşikte yatıyor. Sırtında yaralar çıkmaya başladı. Ben sadece yavrum biraz daha rahat etsin istiyorum" dedi.

Silivri'de 5 yaşındaki çocuklarına Serebellar Atrofi tanısı konulan Gonca ve Yasin Koca çifti, çocuklarının tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor. Çocukları henüz 6 aylıkken tedavi mücadelesine başlayan çiftin şuan 5 yaşında olan çocukları duyma duyusu dışındaki tüm duyularını kaybetti.

Silivri Devlet Hastanesinde gözetim altında tutulan 5 yaşındaki Alsu Koca, duyma dışındaki tüm duyularını kaybederken gözü yaşlı anne Gonca Koca, "Çocuğum gözümün önünde eriyor, bir şey yapamıyoruz" diyerek çocuğunun tedavisi için yetkililerden yardım istedi.

Son dönemde Silivri Devlet Hastanesinde gözetim altında tutulan minik Alsu'nun bir an olsun başından ayrılmayan annesi Gonca Koca, "Serebellar Atrofi, kas erimesi ve epilepsi hastası, gitgide eriyor çocuğum, bitiyor. Bir şey yapamıyoruz. Bazı ihtiyaçları var onları karşılamamız gerekiyor. Alsu şu an 2 yaşındaki bir çocuğun kilosunda, hiç bir şey yiyemiyor sadece sıvılarla besleniyor. Her geçen gün eriyor yavrum, sırtına yaralar oluştu yatmaktan hasta ve engelli yatağı gerekiyor. Ağzında biriken tükürüğü yutamadığı için çok tıkanıyor" dedi.

"SADECE YAVRUM BİRAZ DAHA RAHAT ETSİN İSTİYORUM"

Beyin fonksiyonlarının kontrolü için narkozlu film çekilmesi gerektiğini kaydeden anne Koca, "İki yıl önce Çorlu'da çekilmişti bir hayırseverin yardımıyla, Silivri Devlet Hastanesinde yokmuş bu film, özel hastanelerde var ama onun içinde çok para istiyorlar. Eşim inşaat işçisi, iş bulursa çalışıyor. Kışın zaten iş yok, yazın da iş bulursa çalışıyor. Yarı bodrumdan bozma bir evimiz var. Krediyle almıştık. Bu hastalık sürecinde satmak istedik satamadık. Gırtlağımıza kadar borç içerisindeyiz. Her şeyimiz Alsu için gitti, hiç bir şeyimiz yok şu anda. Doktorlar tedavi de vermiyorlar. Ben sadece yavrum biraz daha rahat etsin istiyorum. Evde kırık beşikte yatıyor. Sırtında yaralar çıkmaya başladı. Kremlerle iyileştirmeye çalışıyorum. En azından engelli hasta yatağı olursa biraz olsun rahat eder. Bir de ağzındaki tükürükleri yutamadığı için tükürük makinesi gerekiyor" diyerek yetkililerden ve yardımseverlerden yardım talebinde bulundu.

5 yaşındaki kızı gözünün önünde eriyor

5 yaşındaki kızı gözünün önünde eriyor

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.