51. Kütüphane Haftası Anadolu Üniversitesi’nde Kutlandı

51. Kütüphane Haftası Anadolu Üniversitesi’nde Kutlandı
Kütüphaneler Haftası, Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen bir programla kutlandı.Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsündeki Öğrenci Merkezinde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marş...

Kütüphaneler Haftası, Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen bir programla kutlandı.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsündeki Öğrenci Merkezinde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Programa, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, vatandaşlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, yaptığı konuşmada, artık her sene Kütüphane Haftasını ayrı ayrı yerlerde kutlama kararı aldıklarını belirtti. Günay, "Bu karar doğrultusunda attığımız ilk adım bizi Anadolu Üniversitesine getirdi. Anadolu Üniversitesine getirmesi iyi olmuş, burada yeni başlayan bir hareketin sonuçlandığını görmüş olduk. Anadolu Üniversitesi 24 saat kütüphanecilik hizmetini verecek bir karar aldı. Verilen bilgiler bizim ilgimizi çekti. 350-400 kişi ortalama geceleri 12’den sabah 8’e kadar buraya okumaya, araştırmaya veya yararlanmaya geliyor. Bence iyi ki bu işi yapmışız dedirtecek, gurur verecek bir rakam. Bunların binlere çıktığı geceler olsun" dedi.

Vali Yardımcısı Günay’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan ise, "Ulusların, milletlerin zenginliği aslında kütüphaneleri ile ölçülür. Dünyanın en büyük kütüphaneleri, şu anda Dünyanın en gelişmiş medeni ülkelerinde. Bugün Anadolu Üniversitesi Kütüphanesinde 296 bin basılı kitabımız var, 163 bin ek kitabımız var, veritabanlarımız var, E-Dergilemiz var. Dolayısıyla bilgi ve iletişim teknolojilerindeki değişmeler kütüphanecilik alanında da fevkalade kullanılabilir. Üniversitemiz kütüphanesinden biraz bahsedeyim. Tabii ki biraz önce milletlerin ulusların zenginliği, kütüphanelerin zenginliği ile ölçülür dedim. Üniversitelerin büyüklüğü de aslında kütüphanelerinin büyüklüğü ve hizmet kalitesiyle ölçülmek durumundadır. Şu anda ben memnuniyetle ifade etmeliyim ki geçmişten bugüne Anadolu Üniversitesi kütüphanesi Türkiye’de en büyük ilk 10 üniversite kütüphanesi içerisinde yer almıştır" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir İl Halk Kütüphanelerinde en çok kitap okuyan okuyuculara törenle ödülleri verildi.

NACİ GÜNDOĞAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİNİ VERİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.