6 Aydır Parklarda Yaşıyor

6 Aydır Parklarda Yaşıyor
Ülkesindeki karışıklıklardan kaçarak Çankırı’ya gelen Iraklı sığınmacı Firas Ayed Najim, yaklaşık 6 aydır şehrin merkezindeki parklarda yatıp kalkıyor. Firas Ayed Najim (39), yaklaşık 6 ay önce Irak’t...

Ülkesindeki karışıklıklardan kaçarak Çankırı’ya gelen Iraklı sığınmacı Firas Ayed Najim, yaklaşık 6 aydır şehrin merkezindeki parklarda yatıp kalkıyor.

Firas Ayed Najim (39), yaklaşık 6 ay önce Irak’tan kaçarak Çankırı’ya geldi. Kafasından ve ayağından ameliyatlı olan Najim, çalışacak kendisine uygun bir iş bulamadı. Yetkililer ve Çankırı’daki mültecilerden de destek göremeyen Najim, parklarda yatıp kalkmaya başladı. Çantasını yastık, montunu yorgan yapan Najim, çevredekilerin yüreğini sızlatıyor.

6 aydır Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Karatekin Parkı’ndaki banklarda yatan Najim, yardıma muhtaç olduğunu, yatacak yeri olmadığını ve ilaç alamadığını kaydetti.

Mülteciler, Najim’in Türkçe bilmediğini ve yaşama tutunmakta güçlük çektiğini belirtiyorlar. Afganistan’dan kaçarak Türkiye’ye geldiğini ifade eden Ahmedi Mahdi, Irak’tan gelen Firas Ayed Najim’in soğukta yattığını ve ellerinin soğuktan şiştiğini ifade ederek, "Ben sevap olsun diye sabahları poğaça alıyorum ona bazen de evime yatmaya götürüyorum. Adam ameliyat olmuş, ayakları sakat. Yardıma ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.