60 Günlük Grevde Sona Gelindi

60 Günlük Grevde Sona Gelindi
Beşiktaş’ta 60 gündür grevde olan BELTAŞ işçileri, Beşiktaş Belediyesi ile anlaşmaya vardı.Anlaşma sonunda CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba ile Süleyman Çelebi ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazine...

Beşiktaş’ta 60 gündür grevde olan BELTAŞ işçileri, Beşiktaş Belediyesi ile anlaşmaya vardı.

Anlaşma sonunda CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba ile Süleyman Çelebi ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar işçilerle halay çekerek kutlama yaptı.

İşten çıkarıldıkları gerekçesiyle 60 gündür grevde olan BELTAŞ işçileri, Beşiktaş Belediyesi ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş Belediyesi ile eylemde olan işçiler arasında toplu iş sözleşmesi ve iyi niyet anlaşması imzalandı. İmza törenine, CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’de katıldı.

“ ÖZ ELEŞTİRİMİZİ YAPTIK”

İmza töreni öncesi konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Hazinedar, eleştirimizi ve öz eleştirimizi, DİSK’imizle ve Genel İş’imiz ile yaptık. Bunları önümüzdeki süreçte paylaşırız. Ama şu anda bir kutlama törenindeyiz aslında. Baştan itibaren süreci bu noktalara getiren en önemli unsur yasal nedenlerdir. Yasal bir takım endişelerle yasal bir takım ihtimalleri göz önüne alan şirketin yönetimi bir karar aldık. Dedik ki biz toplu iş sözleşmesinin yürüdüğü sırada ihale sürecinin tamamlanıyor olması nedeniyle geçmişte yaşanan bazı yapılan işlemleri dikkate alarak bir süreç başladı. Bu süreç bazı yanlış anlaşılmalara da neden oldu” ifadelerini kullandı.

İşçi hakları konusunda Başkan Hazinedar’ın hiçbir sıkıntı çıkarmadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İşçilerin hakları ile ilgili belediye başkanımız asla bir sıkıntı çıkarmadı. Bu konuda çok istenenden daha fazla vermeye çalıştı. Önümüzdeki dönemde göreceksiniz ki Beşiktaş’ta çalışan işçiler Türkiye de aldıkları haklarla aldıkları maaşlarla çalışma koşulları ile Türkiye’de en iyi çalışma koşullarıyla çalışan belediye işçileri olacaklardır” şeklinde konuştu.

DİSK Genel İş Genel Başkan Sekreteri Remzi Çalışkan ise, “İş güvencesi sağlandığı için mutluyuz bu konuda belediye başkanımıza belediye yönetimimize ve emeği geçen değerli milletvekillerimize tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

Anlaşmaya varan işçiler ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, tören sonunda CHP Milletvekilleri, Veli Ağbaba ve Süleyman Çelebi ile birlikte halay çekerek kutlama yaptı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.