62 Yıl Sonra Savaş Anılarını Yeniden Yaşadı

62 Yıl Sonra Savaş Anılarını Yeniden Yaşadı
Kore hükümetinin daveti üzerine, Türkiye'de yaşayan 11 Kore gazisi, 62 yıl aradan sonra savaş anılarını yeniden yaşadı

Kore hükümetinin daveti üzerine, Türkiye'de yaşayan 11 Kore gazisi, 62 yıl aradan sonra savaş anılarını yeniden yaşadı. Kahramanmaraşlı Kore gazisi Hüseyin Tutaş (83), “Kore hükümetine nazik davetlerinden dolayı teşekkür ederim. Savaştığım alanları yeniden gördüm. Hem duygulandım hem üzüldüm” dedi. 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyesi Kore gazisi Hüseyin Tutaş, 6 günlük Kore gezisi sonrası tekrar memleketine döndü.

13 saatlik uçak yolculuğu sonrası derneklerini ziyaret eden Hüseyin Tutaş, dernek başkanı ve üyeleri tarafından sevinçle karşılandı. Tutaş, “62 yıl aradan sonra savaştığım Kore’yi tekrar ziyaret etme fırsatım oldu. Kore hükümeti bizleri çok güzel karşıladı. Çok memnun olduk. Tek şikayetim yemekleri beğenmedim. Ayrıca Kore hükümeti tarafından tekrar madalya ile ödüllendirildim. Ben de bu onurlu davranışın karşısında elimde olan bastonumu hediye ettim. Gezi boyunca çok duygulandım. Kore hükümetine bu özel davetlerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Tutaş’ın ziyareti hakkında açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Tayfun Özbek ise, şunları söyledi:

“Derneğimizin üyesi Kore gazimiz Hüseyin Tutaş ağabeyimizi 62 yıl aradan sonra Kore’ye göndermenin sevincini hep beraber yaşadık. Hüseyin ağabeyimizle birlikte biz de çok heyecanlandık. Hüseyin ağabeyimiz Kore gezisi sonrası sağ salim tekrar memleketine döndü. Biz de Kıbrıs gazileri olarak aynı duyguları yaşamak isteriz. Bu kapsamda bu örnek daveti düzenleyen Kore hükümetine çok teşekkür ederim.”

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.