700 Bin Tl Tarım Desteği Hesaplara Aktarıldı

700 Bin Tl Tarım Desteği Hesaplara Aktarıldı
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 2013 yılı, iyi tarım uygulamaları, organik tarım uygulamaları ve sertifikalı güzlük tohum kullanımı için Denizli genelinde 421 işletmenin hesabına 700 bin TL aktarıldığını söyledi.

- AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 2013 yılı, iyi tarım uygulamaları, organik tarım uygulamaları ve sertifikalı güzlük tohum kullanımı için Denizli genelinde 421 işletmenin hesabına 700 bin TL aktarıldığını söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, yaptığı yazılı açıklamayla iyi tarım uygulamaları desteklemesi başta olmak üzere, organik tarım uygulamaları desteklemesi ve sertifikalı güzlük tohum kullanım desteklemeleri ödemesinin bugün itibariyle işletmelerin hesaplarına aktarıldığı müjdesini verdi.

Yüksel, açıklamasında iyi tarım uygulamaları desteğinden yönetmelik çerçevesinde bireysel veya grup halinde meyve sebze ürünlerinde veya örtü altında iyi tarım uygulamaları yapanların yararlanmakta olduğunu belirterek, "Denizli genelinde iyi tarım uygulaması desteklemelerinde yararlanacak olan 201 işletme bulunmaktadır. Desteklemeden yararlanacak olan çiftçilerimize meyve sebze üretim alanları için dekar başına yapılacak destekleme ödemesi 25 TL’dir. Yine çiftçilere, örtü altı üretim alanları için dekar başına yapılacak destekleme ödemesi ise 100 TL olarak belirlenmiştir. Bilindiği gibi tarımsal üretim sürecinde kimyasal gübre ve ilaçların hiçbir şekilde kullanılmadığı üretim çeşidi organik üretim olarak tanımlanmaktadır. Buna göre Organik Tarım Bilgi Sistemine kayıtlı çiftçilerimize bu destek kapsamında, dekar başına destekleme ödemesi yapılmaktadır. İlimiz genelinde toplamda 132 işletmemizin hesaplarına bugün itibariyle organik tarım uygulamaları destelemesi olarak toplam 178 bin TL ödeme yapılmıştır" dedi.

Sertifikalı Güzlük tohum kullanım desteklemesinin de üreticilerin hesaplarına aktarıldığını ifade eden Yüksel, "Denizli’de 2013 yılına ait sertifikalı güzlük tohum destekleme müracaatında bulunun toplam 88 işletmemizin hesaplarına bugün itibariyle 29, bin TL aktarıldı. Denizli genelinde 421 işletmeye, iyi tarım uygulamaları, organik tarım uygulamaları ve sertifikalı gözlük tohum kullanımı desteklemesi olarak 700 bin TL aktarıldı" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.