71. randevuya hazırlar

71. randevuya hazırlar
Beşiktaş, yarın oynayacağı Gaziantepspor 71. kez karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, yarın oynayacağı Gaziantepspor 71. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 70 mücadelede 36 kez siyah-beyazlılar, 14 kez de kırmızı-siyahlılar galip gelirken, 14 maçta ise taraflar yenişemedi.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş pazar günü sahasında Gaziantepspor ile karşılaşacak. İki takım Süper Lig'de bu zamana kadar 70 kez karşı karşıya geldi. Oynanan mücadelelerde ev sahibi Beşiktaş 36 kez galip gelirken, Gaziantepspor ise 14 kez sahadan galip ayrıldı. İki takım 14 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, rakibiyle evinde oynadığı 31 müsabakadan 23 galibiyet elde ederken, Gaziantepspor ise sadece 2 galibiyet alabildi. Takımlar 6 maçta eşitliği bozamadı. Beşiktaş, rakip ağlara 114 gol bırakırken, kırmızı-siyahlılar ise 59 gol kaydetti.

SON 6 MAÇTIR YENEMİYOR

Deplasmanda Beşiktaş'a konuk olacak olan Gaziantepspor'un rakibiyle oynadığı son 6 resmi maçta galibiyeti bulunmuyor. Siyah-beyazlılarla oynadığı son 6 maçta 4 mağlubiyet alırken, 2 maçta da beraberlik elde etti. Ayrıca, kırmızı-siyahlılar İstanbul'da oynadığı son 12 resmi maçta da sadece 1 galibiyet çıkarabildi.

GAZİANTEP DEFANSINDA SAKATLIK SORUNU

Kırmızı-siyahlıların Beşiktaş maçı öncesi defansta ki oyunculardan Elyasa ve Arokoyo'nun sakatlıkları can sıkıyor. Takımın kaptanı Elyasa'nın kupa da oynanan Galatasaray maçında takım arkadaşı Marçal ile çarpışması Teknik Direktör Mutlu Topçu'nun elini bağladı. Kırmızı-siyahlılar, Beşiktaş maçında yeni transferler'den Prince Desire ve Hakan Çinemre'nin ilk 11'de yer alması bekleniyor.

GÖZLER HABIBOU VE İLHAN'DA

Gaziantepspor, İstanbul'da Beşiktaş ile karşılaşacağı maçta takımın gol umutları Habib Habibou ve İlhan Parlak'a çevrildi. Kırmızı-siyahlılar Habibou'nun takım arkadaşlarına çabuk uyum sağlamasının faydalarını oynanan Bursaspor ve Galatasaray maçlarında aldı. Habibou, Gaziantepspor ile çıktığı 3 maçta 1 gol 1 asit yaptı. Takıma Kayseri Erciyes'den transfer olan İlhan Parlak ise henüz Mutlu Topçu tarafından lig ve kupa maçlarında oynama fırsatı bulamadı. Teknik direktör Mutlu Topçu, tecrübeli forveti Beşiktaş maçı kadrosuna alacağı öğrenildi.

ÖNEMLİ MAÇTA DÜDÜK ÇAKIR'IN

Gaziantepspor ile Beşiktaş arasında oynanacak Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde görev alacak hakem açıklandı. FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun üçlüsü yönetecek. Cüneyt Çakır ligin 3. haftasında Kamil Ocak Stadyumu'nda oynanan Gaziantepspor - Beşiktaş maçında da görev almıştı. Beşiktaş Gaziantepspor mücadelesi yarın saat 19.00'da Başakşehir Fatih Terim Stadyumunda oynanacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.