75.yıl Tobb İmam Hatip Ortaokulu’nda Seminer Düzenlendi

75.yıl Tobb İmam Hatip Ortaokulu’nda Seminer Düzenlendi
Adıyaman 75.Yıl TOBB İmam Hatip Ortaokulunda, Yazar Sinan Yağmur, Senarist Ahmet Turgut ve Yazar Tuncel Altınköprü tarafından seminer verildi.Yazar Sinan Yağmur, Senarist Ahmet Turgut ve Yazar Tuncel...

Adıyaman 75.Yıl TOBB İmam Hatip Ortaokulunda, Yazar Sinan Yağmur, Senarist Ahmet Turgut ve Yazar Tuncel Altınköprü tarafından seminer verildi.

Yazar Sinan Yağmur, Senarist Ahmet Turgut ve Yazar Tuncel Altınköprü’nün konuşmacı olarak katıldığı seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde bir konuşma gerçekleştiren Yazar Sinan Yağmur, “Çeşitli kitap etkinliklerine katıldığım esnada sizlerin, öğretmenlerinizin ve okulunuzun okuma konusunda çok büyük atılımlar gerçekleştirdiğinizi duydum. Özellikle tarihi romanların sizler tarafından severek okunduğunu Adıyaman’daki yayın temsilcimizden duydum. Bunu duymak beni çok mutlu etti. Ancak mutluluğumu perçinleyen esas unsur bu öğrencilerin imam hatip okulunda öğrenim görüyor olmalarıydı. İmam hatip öğrencilerinin kendi tarihlerine gereken hassasiyeti göstermeleri bizi çok mutlu etti” dedi.

Aşkın Şehidi Yazarı, Ekmek Teknesi, Kurtlar Vadisi ve Diriliş Ertuğrul Filmlerinin senaristlerinden olan Ahmet Turgut ise, İslam’ın ilk emrinin oku, diğer kutsal kitapların ilk emirleri ise, izle ve dinle olmalarının çok önemli olduğunu ifade etti.

Psikolog ve Gençlik Serüveni Yazarı Tuncel Altınkörü ise, “Gençler için kaleme alınan kitapların çoğunun sakıncalı olduğu ve yanlış yönlendirmelere sebebiyet verdiği görülmektedir. Ben aynı zamanda psikolog olduğum için kitaplarımda bu konuya gereken hassasiyeti göstermekteyim. Çocuklarımızın Ali Baba ve Kırk Haramiler, Yedi Başlı Dev masallarıyla ve Pinokyo gibi köt ve yanlış karakterlerle büyümelerinin doğru olmadığını, çocuklarımızı ve gençlerimizi olumsuz etkilemektedir” dedi.

Okul Müdürü Nevzat Yiğit, “İlimizde düzenlenen kitap fuarında hem öğrencilerimizi fuar alanına götürerek hem de yazarlarımızı öğrencilerimizle buluşturarak bu günleri fırsata dönüştürmenin gayreti içinde olduklarını ifade ederken yazarlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

ADIYAMAN 75.YIL TOBB İMAM HATİP ORTAOKULUNDA, YAZAR SİNAN YAĞMUR, SENARİST AHMET TURGUT VE YAZAR TUNCEL ALTINKÖPRÜ TARAFINDAN SEMİNER VERİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.