7'den 70'e yüzlerce kişi parka koştu

7'den 70'e yüzlerce kişi parka koştu
Diyarbakır'da Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Anıt Park'ta okuma şenliği düzenlendi.

Diyarbakır'da Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Anıt Park'ta okuma şenliği düzenlendi. "Kitabını al meydana gel" sloganıyla yapılan etkinliğe, 7'den 70'e yüzlerce kişi katıldı.

Diyarbakır'da Kütüphane Haftası etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında tüm Türkiye ile birlikte her yıl kentin ayrı bir yerinde gerçekleştirilen okuma şenliği, bu yıl Yenişehir ilçesinde bulunan Anıt Park'ta gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe gencinden yaşlısına her yaştan kitapseverin yanı sıra birçok okuldan yüzlerce öğrenci katıldı. "Kitabını al meydana gel" sloganıyla düzenlenen okuma etkinliğinin yapıldığı alanın çevresine üzerinde "Okumak özgürlüktür", "İlk emir "Oku'" yazılı pankartlar asıldı.

"6 YILDIR DÜZENLİ OLARAK YAPILIYOR"

Etkinliğe ilişkin bilgiler aktaran İl Kütüphane Müdürü Ahmet Özbek, etkinliğini tüm Türkiye'deki illerde aynı anda başladığını kaydetti. Özbek, "Son 6 yıldır Kütüphane Haftası'nın Çarşamba günü tüm Türkiye ile aynı anda saat 12.30 ile 13.00 arasında kitaba, kütüphaneye, okumaya dikkat çekmek için, farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen bir etkinlik. Artık gelenekselleşmiş diyebileceğimiz, altıncısını yapıyoruz çünkü 2012 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Daha önce Ongözlü Köprü'de, İçkale'de gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik. Bu yıl da burada yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledik bu yılki etkinliğimizi. Kütüphane Haftası etkinliklerimiz bundan sonra kütüphanemizdeki farklı etkinliklerle devam edecek. Kitaba, okumaya dikkat çekme ve farkındalık yaratma etkinliğidir. Tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleştiriliyor. Bizim için özel kılan, önemli kılan bu ve altı yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen bir etkinlik. Şuna burada 700-800 katılımcı var. Tamamı çocuk değil tabi yetişkinler de aramızdalar, öğrenciler de var. Seneye çok daha geniş katılımlı kutlama planlıyoruz" dedi.

"HERKESE KİTAP OKUMAYI TAVSİYE EDİYORUM"

Etkinliğe katılan 6'ncı sınıf öğrencisi Edip Öncü, kitap okumayı çok sevdiğini, arkadaşlarının da boş zamanlarında kitap okuması tavsiyesinde bulundu. Öncü, şunları söyledi:

"İlk defa katıldım etkinliğe, çok beğendim. Buradaki arkadaşlarımla birlikte burada kitap okumak çok eğlenceli gerçekten. Saftirik kitabını okuyorum. Çok eğlenceli, maceralı bir kitap. Her kitap ayrı bir dünya, her kitap ayrı bir hayat. Kitap okumayı seviyorum. Herkese kitap okumayı tavsiye ediyorum."

Etkinliğe katılan 5'inci sınıf öğrencisi Dilan Doğan da etkinliği sevdiğini kaydetti. Doğan, "Kitap okumak çok eğlenceli. Yaşıtlarım, arkadaşlarım da böyle bir etkinliğe katılırsa çok güzel olur" diye konuştu.

7'den 70'e yüzlerce kişi parka koştu

7'den 70'e yüzlerce kişi parka koştu

7'den 70'e yüzlerce kişi parka koştu

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.