8 mart dünya kadınlar günü dolayısıyla fotoğraf sergisi açtı

8 mart dünya kadınlar günü dolayısıyla fotoğraf sergisi açtı
Onikişubat Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, fotoğraf sergisi açtı.

Onikişubat Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, fotoğraf sergisi açtı. Hayatın her noktasında başarı gösteren kadınların birbirinden güzel fotoğraflarının yer aldığı sergi, “Kadın Her şeydir” teması ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışını gerçekleştiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, belediye olarak kadınlara yönelik farkındalığı artırıcı etkinlikler gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyledi. 8 Mart’ta da başta fotoğraf sergisi olmak üzere birbirinden farklı çalışmalarla kadınlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Mahçiçek, “Bir gün değil her gün kadınlarımızın yanındayız” dedi.

1+-001.jpg

Türk-İslam medeniyetinin kadına verdiği öneme de dikkat çeken Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bakın kadınlara değer verilmesi açısından bizim medeniyetimiz batı medeniyetinin çok çok önünde. Çünkü bizim inancımıza göre cennet anaların ayakları altında. Batıya gittiğinizde 35-40 derece sıcak altında asfalt işi yapan kadınlar görürsünüz. Ama böyle bir tabloyu bizde göremezsiniz. Çünkü bizim medeniyetimizde buna müsaade edilmemiştir. Dolayısıyla kadına değer verme noktasında batıyla mukayese edilemeyecek derecede ilerdeyiz.”

2-20170308152833.jpg

Özellikle AK Parti iktidarları döneminde kadına yönelik pozitif ayrımın artırılması noktasında önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Mahçiçek, “Bakın işin gerçeği 15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde kadınlarımızla ilgili çok önemli adımlar atıldı. Kanun ve mevzuat değişiklikleri yapıldı. Çocuk izinlerinden tutun evlilik izinlerine kadar. Kadın emeklilik yaşlarında olsun önemli çalışmalar yapıldı. Bu da şunu gösterir, bizim iktidarımız döneminde kadınlarımızın hayatının her evresini düzenleyecek çalışmalar yapılıyor.

3-20170308152833.jpg

İnşallah biz de yerel yönetimler olarak bu çalışmalara yerel ölçekte katkılar sunmaya devam edeceğiz. Bugün de gerek fotoğraf sergimizde, gerek toplumun içerisinde kadınlarımızı ziyaret eden ekiplerimizle, onları hatırlamaya farkındalık oluşturmaya gayret ettik. Biraz önce de ifade ettiğim gibi bu çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

4-425.jpg

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Dulkadiroğlu Kadın Kolları Başkanı Serdar Sarıçiçek, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla 42 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

5-200.jpg6-132.jpg7-085.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.