8 Mayıs Değişim Günüdür

8 Mayıs Değişim Günüdür
Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (KMSMMMO) 8 Mayıs’ta yapılacak seçimi için son günlere girilirken, başkan adayı Aydoğan Düzgüner; “Biz öncelikle ‘biz’ olacağız.

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (KMSMMMO) 8 Mayıs’ta yapılacak seçimi için son günlere girilirken, başkan adayı Aydoğan Düzgüner; “Biz öncelikle ‘biz’ olacağız. Kesinlikle odayı ikiye, üçe bölmek niyetinde değiliz. Herkesi kucaklayacağız ve çıtamızı da yükselteceğiz. Türkiye’de bir ilki Kahramanmaraş’ta başarmak istiyoruz. 8 Mayıs değişim günüdür, odamızda muhasebe yapma günüdür” dedi.

İl merkezi ve ilçelerde günlerdir seçim çalışmalarını çok sıkı bir tempoda sürdüren ve ziyaret ettiği yerlerde büyük ilgi gören Aydoğan Düzgüner ve ekibi, seçimin yapılacağı günü adeta iple çekiyor. Çalışmaları hakkında bilgiler veren iddialı aday Aydoğan Düzgüner şunları kaydetti; “İnşallah 8 Mayıs’ta seçim bittikten sonra herkesi kucaklayacağız, herkesle kucaklaşacağız. ‘Odamızda ne yapabiliriz, mesleğimize nasıl katkı sunabiliriz’in gayreti içerisinde olacağız. İlimizde ve ilçemizde uzağı yakınlaştıracağız. ‘Büyükşehir Kahramanmaraş’ olarak bir bütünüz. Biz de SMMMO olarak Kahramanmaraş’ta tüm meslektaşlarımızı, en uzak köşesinden en yakın köşesine kadar, hepsini kucaklayacağız, kucaklaşacağız. Birimizin derdi hepimizin derdi olacaktır.”

1-20160503095853.jpg

‘ODA BİNAMIZI HEMEN TAMAMLAYACAĞIZ’

KMSMMMO’nun halk arasında ‘Lise Caddesi’ olarak bilinen Cahit Zarifoğlu Caddesi alt kısmında inşaatı devam etmekte olan hizmet binasını göreve geldiklerinde en kısa zamanda tamamlayacaklarının müjdesini veren Aydoğan Düzgüner sözlerini şöyle sürdürdü; “Oda binamızın çalışmalarının yüzde 65’i tamamlanmış durumdadır. Dışarıdan bakıldığı zaman bitmiş gibi gözükmesine rağmen binanın içine girdiğimizde hakikaten çok eksiklerin bulunduğu gözükecektir. Üst kat çatının acilen yapılması gerekiyor. Çünkü yağan yağmur ve karlar alttaki alçıpanlarımıza sıkıntı vermiş, patlatmaya başlamıştır. Biz inşallah yönetime geldiğimiz gün ivedilikle oda binamızı bitireceğiz. Bu konuda çok rahatız. Ekibimiz ve çevremizle birlikte oda binasını en kısa zamanda hizmete sunacağız.”

‘ADAY SAYISININ ÇOKLUĞU DEMOKRASİNİN ZENGİNLİĞİDİR’

KMSMMMO başkan adayı Düzgüner, kendisiyle birlikte toplam 4 adayın ortaya çıkmış olmasını ise şu şekilde değerlendirdi; “Bu durum odamızda demokrasinin zenginliğini yansıtmaktadır. Demokrasi anlayışımızda çıkan sonucu da hazmetmemiz gerekmektedir. Bazı şeyleri bitirmemiz gerekiyor artık. Biz öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; çıkan sonuca saygı duyacağız. Ancak şunu da belirtmek gerekirse, odamızın tek elden yönetilmesine; yani ‘başkanı kendi olan, ikinci başkanı kendi olan, sekreteri kendi olan’ bir anlayış ve zihniyete ise sonuna kadar karşıyız. Biz; oda yönetiminin tamamını kucaklayan, tamamına görev veren, kurulların tamamını çalıştıran bir yönetim anlayışı istiyoruz. İnşallah saygıdeğer üyelerimiz bizleri bu göreve layık görür, Cenab-ı Allah da kısmet ederse bu anlayışı hayata geçireceğiz. Yönetim meslektaşlarıma çalışmalıdır, odamıza çalışmalıdır. Biz bu anlayışın yanında olacağız ve bunu hayata geçireceğiz.”

2-20160503095853.jpg

‘MEVCUT YÖNETİMDE UYUM SIKINTISI YAŞADIK’

“Şu anda mevcut yönetimde bulunan 5 Yönetim Kurulu Üyesi’nden üçünün aday olmasını nasıl değerlendirdiği” yönündeki soruya ise Düzgüner şu cevabı verdi; “Ben de mevcut yönetimin içinde görev almış birisiydim. Fakat 3 yıllık süreçte zaman zaman uyum sağlayamadık, fikir ayrılıklarına düştük. Biz odada tüm yetkilerin tek elde toplanmasına karşıyız. Sıkıntımız da bu noktadaydı. Kurulları çalışan, İstişare Kurulu olan hatta ikinci ve üçüncü kişiler ile meslektaşlarımızdan gelen şikayet dilekçeleri için biz hâkim ve savcı olmak istemiyoruz. Odamızın kurulları var, Etik Kurulu var, Disiplin Kurulu var. Onlara sevk edeceğiz, onların raporlarından sonra yönetimin tamamını toplayarak oturacağız, görüşeceğiz ve doğrusu neyse onu yapacağız. Kesinlikle burada oturan başkan ve yönetim ne hâkimdir ne de savcıdır. Önce ilgili kurullar çalışacak, çalışmasını bitirecek, ondan sonra biz o rapor doğrultusunda düşüncelerimizi aktaracağız. Sıkıntı buralarda yaşanıyor.”

‘BİZ ŞU ANDA ÇOK İYİ DURUMDAYIZ’

“Odamızın 620 civarında üyesi var. Biz il merkezi ve ilçelerde şu anda çok iyi durumdayız. O konuda hiçbir sıkıntı ve endişemiz yoktur. İnşallah, meslektaşlarımız da 8 Mayıs’ta bize teveccüh ederlerse biz çok iyiyiz. Biz projelerle geliyoruz, şeffaf bir oda yapacağız, hesap verilebilir olacağız. Her ay hesaplarımızı web sayfamızda yayınlayacağız. Gelirimizi ve giderimizi sunacağız. Şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Bir üst kurulumuz olacak, kurullarımız tamamen çalışacak. Bir Sosyal Sigortalar Kurulu, bir Mali Mevzuat Kurulu, Sosyal Destek Fonu ve sosyal etkinlik gibi bizim komisyon ve kurullarımız olacak. Bu komisyonları bizden bağımsız çalıştıracağız. Bir Sigorta Mevzuat Kurulu gidecek çalışmasını yapacak, gelecek toplantı salonunda ekibiyle beraber çalışmasının neticesini durumunu anlatacak. Bir Mali Mevzuat Komisyonum varsa o da gelece çalışacak durumu olduğu gibi net bir şekilde ifade edecek. Kesinlikle ‘komisyonlar çalışacak, başkana rapor edecek, başkan çıkıp kendi anlatmayacak’. Her komisyon kendi ekibiyle çıkacak, sıkıntılarımızı, problemlerimizi, değişen mevzuatları, güncel konuları birebir çıkıp orada ekibiyle beraber benim meslektaşıma anlatacak.”

333.jpg

‘TÜM MESLEKTAŞLARIMDAN ŞUNU İSTİYORUM’

“Çıtamızın yükselmesi için, geriden gelen yeni gençler ve meslektaşlarımız için, stajyerlerimiz için, genç meslektaşlarımızın daha iyi bir refah seviyesine kavuşması için, sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletebilmek için bizle olmalılar. Biz diyoruz ki; şeffaf bir oda, ‘biz’ olan bir oda, şimdi tamamen değişen, zamanın şartlarına ayak uydurmuş,  teknolojinin tamamını günümüz şartlarına uyarlamış bir oda, programıyla, hizmetiyle, telefonuyla, güncel konuları telefonuna anında indirecek programlarıyla, biz tamamen değişime ayak uyduran, ekip olarak çalışan, istişare kurulları olan ama özelliklerin sahip çıkan, ki gençleri olmayan, yarını olmayacak meslektir, biz gençlerimize sahip çıkacağız, stajyerlerimize sahip çıkacağız, onlarla hep beraber ‘bir olarak’ yola devam edeceğiz. Çıtamızı da yükselteceğiz. Türkiye’de bir ilki Kahramanmaraş’ta başarmak istiyoruz.

OY KULLANMALARI YÖNÜNDE ÇAĞRIDA BULUNDU

Başkan adayı Düzgüner tüm meslektaşlarına 8 Mayıs’ta oy kullanma çağrısında da bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: “Değerli meslektaşlarım, biz hepinizin 8 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Kurulu’muza katkı sunmanızı, bugün bu taşın altına herkesin elini koymasını istiyoruz.  8 Mayıs değişim günüdür, odamızda muhasebe yapma günüdür. Hep birlikte bu odayı biraraya gelip düzeltmemiz gerekiyor. Ama önce sandığa sahip çıkarak, gelip oyunuzu kullanarak. Meslektaşlarımız gelecek, oyunu kullanacak, ondan sonra yönetime gelen arkadaşlar da, -ki Allah bize kısmet ederse- bizler de taahhüt ettiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Biz yapamayacağımız sözü vermiyoruz. Biz kesinlikle odamızda çıtayı yükselteceğiz. Sıkıntıları biliyoruz, inşallah onlara neşter atacağız. Sizlerin desteğini bekliyoruz. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın ve halkımız ile İslâm aleminin mübarek Miraç Kandillerini kutluyor; hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.