800 Yıllık Tarihi Cami Bakımsızlığa Daha Fazla Dayanamdı

800 Yıllık Tarihi Cami Bakımsızlığa Daha Fazla Dayanamdı
İzmir'in Tire İlçesi Hisarlık mahallesinde, 800 yıllık tarihi bir cami bakımsızlığa daha fazla dayanamadı. Anadolu Selçuklu dönemine ait kerpiç ve ahşaptan yapılma caminin tavanı şiddetli yağmurlara teslim oldu. Önceki gün akşam büyük bir gürültüyle tavan

- İzmir'in Tire İlçesi Hisarlık mahallesinde, 800 yıllık tarihi bir cami bakımsızlığa daha fazla dayanamadı. Anadolu Selçuklu dönemine ait kerpiç ve ahşaptan yapılma caminin tavanı şiddetli yağmurlara teslim oldu. Önceki gün akşam büyük bir gürültüyle tavanı çöken caminin 15 yıl önce cemaat açsından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle ibadete kapatıldığı öğrenildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait cami, 5 yıl önce de tavan süslemelerinin çalınması ile gündeme gelmiş, ancak kısa süre sonra tavan süslemelerinin muhtar Mustafa Gökoğlu tarafından koruma altına alınarak Tire Müzesi’ne teslim edildiği ortaya çıkmıştı.

15 yıldır ibadete kapalıydı

Kırsaldaki Hisarlık mahallesinde başka cami olmadığını ve 15 yıldır büyük sıkıntı çektiklerini ifade eden Osman Özcan (49), “İbadet yapmak için komşu Yuvalı mahallesine gidiyoruz. 15 yıldır köyümüzde ezan sesi yok. Cenazelerimizi bile Tire’de yıkayıp, dini vecibeleri yerine getirdikten sonra köyümüzde defnediyoruz. Ramazan aylarında boş duran okulu ibadet yapmak için kullanıyoruz. Köyümüzün tek tarihi camisi göz göre göre yıkıldı. Tarihimize kimse sahip çıkmadı. Cami kısa sürede restore edildikten sonra tekrar ibadete açılmalı” şeklinde konuştu. Köy sakinleri ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden gelen yetkililerin camiyi inceledikten sonra restore edeceklerini söylemelerine rağmen, yıllardır harekete geçilmediğinden yakındı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.