80’ler Dizisine Suç Duyurusu

80’ler Dizisine Suç Duyurusu
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bir televizyon kanalında yayınlanan 80’ler dizisinde Elazığlı Nuri Gakko karakterinin ’Elazığ Valisiyim’ diyerek şehrin imajını kötü gösterdiği gerekçesiyle E...

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bir televizyon kanalında yayınlanan 80’ler dizisinde Elazığlı Nuri Gakko karakterinin ’Elazığ Valisiyim’ diyerek şehrin imajını kötü gösterdiği gerekçesiyle Elazığ adına manevi suç duyurusunda bulundu. Başkan Yanılmaz, aynı zamanda RTÜK’e şikayet dilekçesi, dizinin yayınlandığı televizyona da tekzip gönderdi.

TRT’de 11 Kasım’da yayınlanan 80’ler dizisinin 131. bölümünde Elazığlı Nuri Gakko ile manav Mustafa arasında geçen diyalog sırasında kendisini Elazığ Valisi olarak tanıtması kentin imajını kötü gösterdiği gerekçesiyle tartışmalara neden olmuştu. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, olumsuzluğu ortadan kaldırmak için resmi adımları attı. RTÜK’e şikayet dilekçesi ve dizinin yayınlandığı televizyona da tekzip gönderen Başkan Yanılmaz, şehir adına da manevi suç duyurusunda bulundu. 80’ler dizisini kendisinin de keyifle izlediğini belirten Başkan Yanılmaz, "Ama bu dizinin bir bölümünde hırsızlık yapan bir şahsın Elazığlı olduğu ve Elazığ Valisi olduğu ortaya kondu. Bu Elazığ’a yapılmış bir hakarettir. Elazığlı hemşehrilerimize ve Elazığ’a yapılmış bir hakarettir. Elazığ kadim bir kültürün yaşandığı bir şehirdir. Elazığ insanın muhabbetiyle, sevgisiyle, doğruluğuyla, dürüstlüğüyle, cesaretiyle öne çıkmış bir kesimdir dolayısıyla seksenler dizisinde böyle tanıtılması hepimizi derinden yaralamıştır. Dizinin yayınlanmış olan bölümünün internet ortamından kaldırılması ve aynı saatlerde tekzip metnimizin yayınlanması ile ilgili dava açıyoruz. RTÜK’E şikayet ettik bu konu üzerine gideceğiz" dedi.

Valilik kurumununda zedelendiğini ifade eden Başkan Yanılmaz, "Zannediyorum ki valilik de şikayet edecek. Valilik kurumuna da hakaret edilmiştir. Valiliğin de dava açacağını tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.