83’lük Yaşlı Çınar Uzun Ömrünü Doğal Yaşama Bağlıyor

83’lük Yaşlı Çınar Uzun Ömrünü Doğal Yaşama Bağlıyor
Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Karacaören Mahallesi’nde hayatını sürdüren 83 yaşındaki yaşlı çınar Yusuf İnat uzun yaşamını organik beslenmeye ve doğal yaşamaya bağlıyor.

- Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Karacaören Mahallesi’nde hayatını sürdüren 83 yaşındaki yaşlı çınar Yusuf İnat uzun yaşamını organik beslenmeye ve doğal yaşamaya bağlıyor.

Günümüzde ev içerisinde kullanılan birçok malzemenin ve mutfak gereçlerinin kimyasal madde içermesi insan ömrünü kısaltmaya başladı. Sağlıklı beslenmek için doğru gıdaların tercih edilmesi kadar mutfakta kullanılan araç-gereçlerin de önemi gün geçtikçe artıyor. Bu duruma örnek olarak Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Karacaören Mahallesi’nde 83 yaşındaki Yusuf İnat adlı yaşlı çınar uzun ömrünü doğal yaşamına bağlıyor.

Sağlıklı bir hayatı ve uzun ömrünü birçok nedene bağlayan İnat, sağlıklı beslenme noktasında yediğine ve içtiğine dikkat ettiği kadar beslenirken de kullandığı araç-gereçlerin doğal olmasına dikkat ettiğini dile getirdi. Günümüzdeki mutfak araç-gereçlerinin kansorejen madde içerdiğini ve insan vücuduna zarar verdiğinin altını çizen İnat, evinde bulundurduğu el yapımı ve doğal olan birçok araç-gereç ile sağlıklı yaşadığını ifade eti. Mutfakta kullanılan araç gereçlerin doğal yapım olmasının yemeklerin ve yiyeceklerin daha lezzetli olmasını sağladığını savunan İnat, “Günümüzde çeşit çeşit kanser hastalıkları ortaya çıktı. Bu hastalıkların bazıları yediğimiz ve içtiklerimizden meydana gelirken bazıları da yemek için kullandığımız kansorejen madde içeren kap-kacaklardan oluşuyor. Ben evimde daha çok doğada bulunan doğal yapılmış hiçbir katkı maddesi içermeyen malzemeleri kullanmaya özen gösteriyorum. Çok şükür bugüne bugün hiçbir rahatsızlığım bulunmuyor. Bunu da doğal beslenmeye ve doğal yaşamaya bağlıyorum" dedi.

83’LÜK YAŞLI ÇINAR UZUN ÖMRÜNÜ DOĞAL YAŞAMA BAĞLIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.