880 Fidan

880 Fidan
Tokat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı’nda 880 fidan toprakla buluşturuldu. Tokat- Niksar Karayolu üzerinde bulunan Orman Deposu’nda oluşturulan hatıra ormanında düzenlenen programa...

Tokat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı’nda 880 fidan toprakla buluşturuldu.

Tokat- Niksar Karayolu üzerinde bulunan Orman Deposu’nda oluşturulan hatıra ormanında düzenlenen programa Tokat Valisi Cevdet Can başta olmak üzere Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erkan Alacakurt, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, daire müdürleri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Can, çocuklarla birlikte fidan dikimi yaparken, programa katılanlar daha önceden hazırlanan alanda fidanları toprakla buluşturdu. Vali Can, 10 dönüme yakın alanda 880 fidanın toprakla buluşturulduğunu ifade ederek, “Tokat’ın şuanda yüzde 55’i orman. Buna rağmen fidan dikmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Almus ve Reşadiye bölgesinde Bal Ormanı oluşturacağız. Niksar’da ceviz ormanı oluşturacağız” dedi.

Vali Can, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca başlatılan proje kapsamında lavanta ve safran dikimi yapılacağını ifade ederek, “Çiftçimize bu projeler gelir sağlayacak. Dolayısı ile ormanlarımızın bozulan kısımları orman dışı ürünler noktasında toplama kazandırılacak. Bu anlamda birlikte proje yapıyoruz. Önümüzdeki on yıl içerisinde bu topraklar Türkiye’nin en kıymetli toprakları olacak” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.