9 Aylığına İş Sahibi Oldular

9 Aylığına İş Sahibi Oldular
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde Elbistan Belediyesi ve Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 ay süreyle istihdam edilecek 125 kişinin ismi, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde Elbistan Belediyesi ve Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 ay süreyle istihdam edilecek 125 kişinin ismi, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. 125 kişilik kontenjana toplam bin 779 kişi başvuruda bulununca adaylar salonlara sığmadı. 

  Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, İş-Kur tarafından Elbistan Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde istihdam edilecek 125 kişilik 9 aylık geçici iş için 10 kattan fazla başvuru geldi.

  Kahramanmaraş İş-Kur Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında ilk kura çekimi Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan okullarda 13 Ekim 2014-15 Haziran 2015 tarihleri arasında çalıştırılacakların isimlerinin belirlenmesi için gerçekleştirildi. Kura çekimi başvurunun yoğunluğu sebebiyle salondan Elbistan Halk Eğitim Merkezi bahçesine alındı.

  Geçtiğimiz hafta başlayan müracaatlar sonucunda 75 kişilik kontenjana toplamda bin 96 kişinin başvurduğu öğrenildi. Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsizlerin kısa süreli istihdamını sağlamak amacıyla Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında noter huzurunda yapılan kura çekimine İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve İş-kur İlçe Müdürlüğü personeli katıldı.

  Kura çekiminde 80 asil 80 de yedek isim belirlendi. Kura çekimi sırasında müracaat sahipleri, isimlerinin anons edilmesini heyecanla bekledi. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde alınacak personellerin isimleri belirlendi ve kayıt altına alındı. Kura alanında ise heyecan doruğa çıktı. İsimleri açıklananlar büyük sevinç yaşadı. Alınacak geçici işçilerin 9 ay boyunca asgari ücret ve sigortalı olarak çalıştırılacağı ifade edildi. Kura çekimi sonrası 270 günlüğüne iş sahibi olanlar, kurada ismi çıkmayan arkadaşlarını da teselli etmeyi unutmadı.

655-525.jpg

  Elbistan Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek 45 kişinin ismi ise Belediye Düğün Salonu’nda öğleden sonra gerçekleştirilen kura ile belirlendi. Elbistan Belediyesi’nin 45 kişilik kontenjanı için 653 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi. Buradaki kurada da 45 asil ve 45 yedek isim noter tarafından belirlendi. Kurada ismi çıkanların önümüzdeki günlerde iş başı yapacağı bildirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.