90 Bin Tl Değerindeki Aşılı Ceviz Projesinin İlk Adımı Atıldı

90 Bin Tl Değerindeki Aşılı Ceviz Projesinin İlk Adımı Atıldı
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde uygulanan olan kapama ceviz bahçesi projesi kapsamında örnek bahçe tesisi kurularak fidanlar toprakla buluşturuldu.Adilcevaz Belediyesi tarafından uygulanan ve Bitlis Val...

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde uygulanan olan kapama ceviz bahçesi projesi kapsamında örnek bahçe tesisi kurularak fidanlar toprakla buluşturuldu.

Adilcevaz Belediyesi tarafından uygulanan ve Bitlis Valiliğince desteklenen kapama ceviz bahçeleri projesi için Bursa’dan getirilen ve 90 bin TL’ye mal olan 4 bin adet sertifikalı ve aşılı ceviz fidanları, Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün de katılımıyla Nebi Tunalı’ya ait 4 dönümlük arazi üzerinde çiftçilere uygulamalı olarak fidanların dikimi hakkında bilgi verildi.

Uygulanacak olan proje alanında konuşan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçenin tarım ve turizm ile kalkınacağına değinerek, “Tarım ve turizm alanında ilçemizde gelişme sağlanması için birçok yerde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlçemiz kalitesiyle adından söz ettirmiş cevizler diyarıdır ancak ilçemizde bulunan ceviz ağaçlarından bırakın dışarıya satmayı kendimize yetecek kadar üretim yapamıyoruz. Bu nedenle Adilcevaz cevizin daha iyi yerlere gelebilmesi için böyle bir çalışma başlattık. Bu çalışmalar ile birlikte inşallah cevizimizi ön plana çıkaracağız. Çünkü ilçemizin gelişmesi tarım ve turizm alanında yapılacak olan çalışmalarla olacaktır” dedi.

Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise Adilcevaz cevizinin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Adilcevaz ilçemizde yetiştirilen ceviz kalitesiyle ülke genelinde adından söz ettirmiş önemli bir yere sahiptir. Türkiye’de tüketilen cevizin yüzde 85’ini maalesef yurtdışından ithal ediyoruz. Bildiğiniz gibi geçen yıl bir don olayı yaşadık ve bu neticede ceviz üreticilerimiz ağaçlarından verim alamadı. İnşallah ilçemizde uygulanacak olan bu proje sayesinde Adilcevaz cevizi daha önemli bir gelecektir" şeklinde konuştu.

"

"LÜTFEN GENÇ YAŞTAKİ CEVİZ AĞAÇLARIMIZI KATLETMEYELİM"

Baston üreticilerine seslenen Demiröz, "Ayrıca ben buradan baston üreten arkadaşlarımıza sesleniyorum lütfen genç yaştaki ceviz ağaçlarımızı katletmeyelim. Baston yapımında kullanılmak üzere alternatif ve çok yaşlı olan ağaçlardan faydalanalım. Ülkemiz tarım alanında büyük aşamalar kaydetti. 2002 yılında tarım alanında ülkemiz dünyada 5’inci sırada iken son 12 yılda tarım alanında yaptığımız çalışmalar neticesinde şimdi Avrupa’da birinci ülke konumundayız. Tarım ürünleri ihracatında bayağı bir yükselme var ve ülkemizde tarımın daha iyi yerlere gelebilmesi için çalışmalarımızı arttırarak sürdürüyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün diktiği ilk fidan ile birlikte Adilcevaz cevizinin gelişmesi adına başlatılan projenin ilk adımı atılmış oldu.

90 BİN TL DEĞERİNDEKİ AŞILI CEVİZ PROJESİNİN İLK ADIMI ATILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.