90’lık Ali Dede Elindeki Bastonuyla Suruç Saldırısını Kınadı

90’lık Ali Dede Elindeki Bastonuyla Suruç Saldırısını Kınadı
İzmir’in Selçuk ilçesinde, Suruç ilçesinde yaşanan ve 30’u aşkın kişinin ölümüyle sonuçlanan terör olayı için düzenlenen eyleme katılan 90 yaşındaki Ali Yerli, elindeki bastonuyla saldırıyı kınadı.Şan...

İzmir’in Selçuk ilçesinde, Suruç ilçesinde yaşanan ve 30’u aşkın kişinin ölümüyle sonuçlanan terör olayı için düzenlenen eyleme katılan 90 yaşındaki Ali Yerli, elindeki bastonuyla saldırıyı kınadı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 30’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı terör saldırısı, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi üyeleri tarafından protesto edildi.

Selçuk İstasyon Meydanında yapılan eylemin en dikkat çeken ismi ise 90 yaşındaki Ali Yerli oldu. Yoldan geçerken elindeki bastonu ile topluluk arasına katılan Ali dede, atılan sloganlara eşlik edip yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Bir basın açıklaması yapan Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çellik, saldırının bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Kobani’nin yeniden inşasına katkı vermek için Suruç’a giden ve bir basın toplantısı düzenlemekte olan gençlere yönelik bu katliam Türkiye’nin geleceğine ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu vahşeti barışa ve güzel günlere olan tüm inancımızla lanetliyoruz" dedi.

İZMİR'İN SELÇUK İLÇESİNDE, SURUÇ İLÇESİNDE YAŞANAN VE 30'U AŞKIN KİŞİNİN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN TERÖR OLAYI İÇİN DÜZENLENEN EYLEME KATILAN 90 YAŞINDAKİ ALİ YERLİ, ELİNDEKİ BASTONUYLA SALDIRIYI KINADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.