Abd Ankara Büyükelçisi Bass:

Abd Ankara Büyükelçisi Bass:
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in sözleriyle ilgili, "Resmim kendisi konuşuyor. Gökçek kendi açıklamasını yaptı, ben de...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in sözleriyle ilgili, "Resmim kendisi konuşuyor. Gökçek kendi açıklamasını yaptı, ben de kendi açıklamamı yaptım" dedi.

Büyükelçi Bass, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile Swiss Otel’de bir araya geldi.

Bass, dün Dünya Basın Özgürlüğü günü olduğunu hatırlatarak, "Birçok ülkede birçok gazeteci kendi görevlerini yerine getiremiyor ve demokratik toplumlara Katkıda bulunamıyorlar. Obama açıklamasında söz ettiği gibi, ’Gazeteciler bize ülkelerimizdeki gerçekleri bilmemize yardımcı oluyor. Bize daha güçlü yapıyor, sessizlerin sesi oluyor’" şeklinde konuştu.

Bass, Türkiye’deki seçimleri izlediklerini belirterek, şunları dedi:

"Bütün müttefiklerimizin seçimlerini izliyoruz. Seçimin adil, özgür ve rekabet içinde geçmesini isteyen herkesi destekliyoruz."

Melih Gökçek’in ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsüne yönelik sözlerine karşılık olarak kendisinin sarı peruk giymesine yönelik soruya Bass, "Resmim kendisi konuşuyor. Gökçek kendi açıklamasını yaptı, ben de kendi açıklamamı yaptım" ifadelerini kullandı.

Suriye’de çatışma ortamının Esad tarafından oluşturulduğunu söyleyen Bass, En iyi adımları atmak için ortakları ile çalıştıklarını kaydederek, "Ortaklarımızla birlikte çalışmamızın önemi; Suriye muhaliflerini DAEŞ ve rejim tarafından gelen tehlikelere karşı Suriyelileri korumak üzere eğitmek ve donatmak, suriye muhaliflerinin elinde olan bölgelerde muhaliflerin istikrarını sağlamak, çatışma bölgesinde Suriyeli muhaliflerin inisiyatif almalarını sağlamak" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.