ABD’nin uyarısından 4 gün sonra saldırı gerçekleşti

ABD’nin uyarısından 4 gün sonra saldırı gerçekleşti
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin vatandaşlarına Türkiye'deki turistik bölgelerde terör saldırısı olabileceği yönünde yaptığı acil kodlu uyarıdan...

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin vatandaşlarına Türkiye'deki turistik bölgelerde terör saldırısı olabileceği yönünde yaptığı acil kodlu uyarıdan 4 gün sonra Gaziantep'te terör saldırısı gerçekleşti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşlarına acil koduyla turistik bölgelerde terör saldırısı olabileceği yönünde mail gönderdi. ABD'nin 4 gün önce yaptığı uyarının ardından Gaziantep'te IŞİD mensubu olduğu iddia edilen bir terörist tarafından bombalı araçla terör saldırısı gerçekleştirildi. Acil olarak adlandırılan e-postada, "ABD, terör örgütlerinin Türkiye'deki popüler turistik merkezlere yönelik saldırı fırsatı aradığına dair sağlam bulgular elde etmeyi sürdürüyor" ifadeleri kullanıldı.

E- postada ayrıca "Türkiye'deki yabancı turistlerin terör örgütleri tarafından açık bir şekilde hedef alındığı" ifadelerine de yer verildi. ABD'nin acil kodlu e-posta uyarısından 4 gün sonra Gaziantep'te bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda 2 polis şehit oldu, aralarında polis ve sivillerin de bulunduğu 23 kişi ise yaralandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.