Abdulhamithan'da Cami-Gençlik Buluşması İlgi Gördü

Abdulhamithanda Cami-Gençlik Buluşması İlgi Gördü
Kahramanmaraş İl Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla ülkemizin üçüncü büyük camisi Abdülhamithan da başlanılan 14 haftalık Cami- Gençlik Buluşmasına gün geçtikçe ilgi artıyor.

Çocuklar Sordu, Din Işleri Yüksek Kurulu Üyesi Cevapladı

Kahramanmaraş İl Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla ülkemizin üçüncü büyük camisi Abdülhamithan da başlanılan 14 haftalık Cami- Gençlik Buluşmasına gün geçtikçe ilgi artıyor. Gençler camilere akın etmeye başladılar…

Hafta münasebetiyle Abdulhamithan Camii bir taraftan sabah namazında buluşurken diğer taraftan da sportif ve kültürel etkinliklerle kendinden söz ettiriyor.

Abdülhamit Han Camiinde bir hafta önce başlatılan ve 14 hafta devam edecek olan Gençlik Buluşmasına kurumlardan da destek gelmeye başladı, bu kapsamda sabah namazındaki programa Gençlik Ve Spor Il Müdürlüğünde sporcular katıldı.

Ağırlıklı olarak gençlerden oluşan cami cemaati, İslam tarihi konulu 20 dakikalık sinevizyon gösterisini izledikten sonra Kahramanmaraş gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü bünyesinde görev yapan beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler eşliğinde jimnastik hareketleri yaptılar. Güreş Eğitim Merkezi sporcuları, Türkiye Güreş Milli Takımı Yıldızlar Kampı sporcuları ile Kahramanmaraş Yıldızlar Futbol Takımı, cami programına katılması renkli anlara sahne oldu.

Yaşça büyük olan cemaatin gençlere ayak uydurmakta güçlük çektiği ama yine de gençlerden geri kalmadığı gözlendi. Sabah sporunun ardından gelenek olan cemaate çay ve simit ikramı da aynı titizlikle devam etti.

Gençler ve çocuklar sordu din işleri yüksek kurulu üyesi cevapladı.

Öğle namazındaki büyük buluşmada ise hem erkek hemde bayanlardan oluşan gençler Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslının katıldığı ve hafta dolayısıyla yaptığı konuşmanın ardından soru yağmuruna tutuldu.

Cami- Gençlik buluşması için Kahramanmaraş’a gelen Din Işleri Yüksek Kurulu Üyesi İbrahim Hilmi Karslı, öğrenciler ile sohbet etti onlardan gelen soruları yanıtladı.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher açılış konuşmasında diyanet teşkilatı olarak özellikle gençlerin yanında olduklarını belirtti. Müftü Gevher,  gençlere yönelik duasında; "Allah sizlerin zihinlerini açık eylesin. Allah sizi bu memleketin maddi ve manevi hayatında en zirvelerde olmayı nasip eylesin."

Abdülhamithan Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Şirikçi ise, bir ilki gerçekleştirdikleri belirtti ve "çocukların ve gençlerin dini hayattan ne bekledikleri yönünde bire bir kendi ağızlarından dinlemiş olmak ve sorulara cevap vermek gerçekten çok güzeldi". Şeklinde konuştu.  Gençlik Buluşmasına Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'te katıldı programında ardından geçlere ve çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

cami-1-001.jpg

cami-2-001.jpg

cami3-001.jpg

Haber: Ahmet Güneçıkan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.