Abdullah Çalışkan Kırşehir'e Yapılan Yatırımları Anlattı

Abdullah Çalışkan Kırşehire Yapılan Yatırımları Anlattı
AK Parti Kırşehir Milletvekil Abdullah Çalışkan, Kırşehir'de gençlik ve spor alanında 28 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi.

- AK Parti Kırşehir Milletvekil Abdullah Çalışkan, Kırşehir'de gençlik ve spor alanında 28 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan bir yıl içerisinde Kırşehir’e yapılan gençlik ve spor yatırımlarının toplam tutarının 28 milyon TL olduğunu açıkladı.

Milletvekili Çalışkan, gençleri spora teşvik etmek, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, Kırşehir’i milli ve olimpik sporcu yetiştiren bir merkez yapmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve bu yönde hem gençlik ve spor hem de üniversite yurtları konusunda ciddi hamleler yaptıklarını belirtti.

Milletvekili Çalışkan, Kırşehir’e nasıl yatırım ve hizmet getiririz derdi ile dertlendiklerini belirtti. Çalışkan, "Son günlerde yerel basında çıkan bazı haberlere baktığımızda sanki bizim dönemimizde hiçbir şey yapılmadı imajı çizilmeye çalışıldığını görüyoruz ve üzülüyoruz. Bugün sadece gençlik ve spor yatırımlarına baktığımızda bile nelerin yapıldığını göreceksiniz. Bir yıl içerisinde devam eden ve faaliyete giren spor yatırımları, Kaman Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri tamamlandı ve hizmete girdi. Yatırım tutarı 12.5 Milyon TL'dir. Kırşehir Gençlik Merkezi devam ediyor ve yatırım tutarı: 2.3 Milyon TL'dir. Merkez Kapalı Yüzme Havuzu yapımı devam ediyor ve yatırım tutarı 5.3 Milyon TL'dir, Kırşehir Spor Salonu tamamlandı ve hizmete girdi. Yatırım tutarı: 5.3 Milyon TL'dir. Akpınar Spor Salonu Yapımı tamamlandı ve hizmete girdi. Yatırım tutarı: 1 Milyon TL'dir. Kaman Stadı A1 Tribünü tamamlandı ve hizmete Girdi. Yatırım tutarı: 1.3 Milyon TL'dir. Çiçekdağı Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası tamamlandı ve hizmete girdi. Yatırım tutarı: 545 Milyon TL'dir. Bunlara ilave olarak Akçakent 250 Kişilik Spor Salonu ve Akpınar İlçesine Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası 2014-2015 yılı yatırım programına alındı ve yakında yapımlarına başlayacağız" dedi.

"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SON BİR YILDA 2 BİN 170 YENİ YATAK KAPASİTESİ EKLEDİK"

Mileltvekili Çalışkan, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olan Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesindeki mevcut yurtlarımız, Merkez Kırşehir Yurdu bin 230 yatak kapasitesi, Merkez Kervansaray Kız Yurdu bin 920 yatak kapasitesi, Ahi Evran Kız Yurdu 884 yatak kapasitesi, Kaman Yurdu, Mucur Yurdu. Buna göre 3 bin 396 kız, bin 586 erkek olmak üzere toplam 4 bin 982 kişilik yatak kapasitemiz varken 2014 yılında merkezde kiralama yolu ile toplam bin 570 yeni yatak kapasitesi ekledik. Mucur ve Çiçekdağı’ndaki inşaatlarımız da bittiği zaman 600 yatak kapasitesi daha eklenmiş olacak. Yani son bir yılda toplam 2 bin 170 yatak kapasitesi demek. Yeterli mi? Değil. İnşallah bu yatırımlarımız daha da artacak. Kırşehir’i bir üniversite kenti, eğitim kenti yapacağız. Bunlar kendiliğinden olan şeyler değil. Milletvekillerinin takibi ve gayretleri ile oluyor” diye konuştu.

"KIRŞEHİR’E TOBB ÜNİVERSİTESİ’NİN FAKÜLTESİNİ AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Kırşehir'e TOBB Üniversitesi açmayı düşündüklerini anlatan Çalışkan, “TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun TOBB Üniversitesi’nin bir fakültesini Kırşehir’e açma sözü var. İnşallah Ticaret ve Sanayi Odamız bir an önce uygun bir arazi bulabilirse bu konuyu takip edip kentimizdeki öğrenci sayısını daha da artırmak istiyoruz. Biz milletvekilleri olarak Kırşehir’in tüm meselelerini yakından takip ediyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız ortada. Her yaptığımızı hemşerilerimizle ve basınla paylaşıyoruz. Kırşehir adına hiçbir vizyonu ve derdi olmayan, kendi küçük şahsi çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen kişiler bizim hizmet şevkimizi hiçbir zaman kırmadı ve kıramayacaktır. Kırşehir sevdası olan herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Ahi Evran’ın torunları olarak el ele verip Kırşehir’i inşallah hak ettiği noktaya birlikte taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.